Bijgewerkt: 12 juni 2024

Winst voor Yorick Bos in nat clubkampioenschap

Nieuws -> Sport

Bron: Wilfred Bos
04-04-2010

Ruim 30 wielrenners van WTC de Amstel  lieten zich op 3 april 2010 Paaszaterdag niet afschrikken door de weersverwachting. Zij stonden verdeeld over drie categorieën in de plenzende regen aan de vertrek van het clubkampioenschap. Om de kou niet teveel in de spieren door te laten dringen moest er flink doorgereden worden en dat ging de meesten goed af. Jeroen Verhoeven (B-klasse) toonde zich vanaf het begin zeer actief.

Vroeg in de koers ging hij er samen met Marcel Witte (A-klasse) na een gluiperige versnelling vandoor. Het peloton bleef op snelheid, maar het duo liet zich niet zomaar vangen. Met een even gluiperige versnelling ging het duo René Markus (B) en Sandor Heman (A) gezamenlijk in de achtervolging op de twee leiders en zij wisten uiteindelijk wel aan te sluiten. Het peloton moest vervolgens – vooral onder aanvoering van Niels Weiss – langdurig koersen om het kwartet vluchters weer in te rekenen.

Daarna bleef het betrekkelijk rustig en maakten de Nieuwelingen zich op om af te sprinten. Van de vijf ingeschreven Nieuwelingen waren er in de finale nog drie in koers, waarvan alleen Casper van Bodegraven en Hessel Bokhorst nog in dezelfde ronde als de hoofdmacht.

Casper probeerde eerst alleen weg te komen, maar toen dat niet lukte rekende hij in de sprint gemakkelijk af met Hessel. De paar relatief rustige ronden om de Nieuwlingen gelegenheid te geven af te sprinten deed de kou bij de overige renners diep in de spieren trekken en die was er lastig weer uit te krijgen: drinken uit de bidon, de bidon terugplaatsen en/of schakelen bleek in het vervolg van de koers voor sommigen een hele opgave.

De overgebleven renner uit de B-klasse maakten er nog een heuse finale van waarin wederom Jeroen Verhoeven en ook Wouter de Jonge zich opvallend actief toonden, maar tot een afscheiding kwam het niet meer. De sprint werd met overmacht gewonnen door René Markus.

De A-klasse werd vervolgens verwend met een ingekorte koers en ook daar stormden de overblijvers – ondanks een enkele wanhoopspoging in het zicht van de haven – gezamenlijk op de finish af. Niet geheel verrassend was Yorick Bos daarbij de rapste.

Uitslag clubkampioenschap WTC De Amstel, 3 april 2010

Nieuwelingen

1. Casper van Bodegraven

2. Hessel Bokhorst

3. Matthew Overste

B-klasse (50+, trimmers, Amateurs B/C)

1. René Markus

2. Pierre Deen

3. Wouter de Jonge

4. Dolf Kloosterziel

5. Jeroen Verhoeven

6. Jock Hughson

7. Michiel Verspuy

8. Jeroen van Hoeijen

9. Maarten Lindeboom

A-klasse (Elite/Belofte, Amateur A, Junioren)

1. Yorick Bos

2. Marcel Witte

3. Niels Weiss

4. Joost Mouris (1e Junior)

5. Richard Louman

6. Jan Buisman

7. Willard Gerritsen

8. Joos Francke

9. Pim Bonstra

10. Auke BroexAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.