Bijgewerkt: 14 juni 2024

Winterdienstregeling Schiphol van start

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
27-10-2009

Zondag 25 oktober 2009 is de nieuwe Schiphol Timetable met daarin een compleet overzicht van vluchtschema's van lijndiensten verschenen. De winterdienstregeling loopt van 25 oktober tot 28 maart 2010.

Timetable Amstelveen
(Schiphol Group - 2009)

De omslag van de 'Timetable 2009-2010'van Schiphol


Nieuwe luchtvaartmaatschappijen op Schiphol

De winterdienstregeling telt drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen: Air Arabia Maroc, Belavia Belarusian Airlines en Estonian Air. De low cost maatschappij Air Arabia Maroc vliegt vier keer per week vanaf haar basis in Casablanca naar Schiphol. Estonian Air vliegt drie keer per week naar Tallinn. Belavia Belarusian Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Wit-Rusland, voert drie keer per week vluchten uit naar Minsk.

Nieuwe bestemmingen voor Schiphol

Naast Minsk zijn de volgende bestemmingen toegevoegd aan het route netwerk van Schiphol: Bali wordt drie keer per week gevlogen door KLM. Turijn wordt vijf keer per week aangeboden door Alitalia.

Pakistan International Airlines start met een wekelijkse vlucht op Lahore. Arkefly vliegt wekelijks naar Boavista in combinatie met Sal. Mombasa wordt wekelijks door Arkefly en twee keer per week door Martinair aangevlogen.

Ook Kathmandu wordt rechtstreeks bereikbaar vanaf Schiphol met een wekelijkse vlucht van Arkefly. Tot slot wordt Orlando toegevoegd aan het netwerk van Schiphol met een drie wekelijkse vlucht van Martinair.

Naast de verhoging van het aantal frequenties van easyJet op Londen Luton en Milaan Malpensa, heeft de luchtvaartmaatschappij ook twee nieuwe bestemmingen toegevoegd aan haar netwerk vanaf Schiphol: Rome en Madrid. Daarnaast hebben KLM en Rossiya hun frequenties opgevoerd op St. Petersburg.

De Schiphol Timetable staat vermeld op http://www.schiphol.nl/Vluchtinfo.htm . Deze digitale versie is te downloaden en wordt maandelijks vernieuwd. Naast vluchtgegevens geeft de timetable ook informatie over de bereikbaarheid van Schiphol over de weg en per spoor, de parkeerfaciliteiten en de juiste vertrekhal per luchtvaartmaatschappij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.