Bijgewerkt: 26 november 2022

Winterfeest van Europarei in Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
24-12-2009

Het was feest in Europarei in Uithoorn: de sneeuw, de verlichte kerstbomen en vuurkorven rondom, spelende kinderen, vrolijke jongeren, de halve maan flonkerend boven ’t Buurtnest, waardoor iedereen met blije ogen elkaar kon aankijken.

Foto Uithoorn
(Foto Conchita Willems - 2009)

Het 'X-mas Vocals' koor zingt


Op woensdagavond 23 december 2009 werd er op het Achterplein van ’t Buurtnest een cultureel winterfeest georganiseerd voor jong en oud door en met vrijwilligers vanuit  het Buurtbeheer Europarei. Tot ieders blijde verrassing was er een goede opkomst. Welgeteld waren er een zestigtal volwassenen met kinderen erbij.

De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Het was te zien hoe iedereen genoot van de glühwein, de warme chocolademelk, de feestelijke snacks en snoep/koekjes. Men praatte genoeglijk met elkaar op het plein te midden van de met kaarsjes verlichte tenten. Het X-mas Vocals koor bracht in kostuums uit de tijd van Charles Dickens Engelse Christmas carols ten gehore. Jong en oud lieten zich betoveren door de prachtige stemmen van het vierstemmig koor. Bij de bekende songs werd er meegezongen.

Foto Uithoorn
(Foto Conchita Willems - 2009)

Jongens rond het vuurtje


De zangeressen en zangers brachten hun repertoire helemaal live a capella. Het was vooral een breed repertoire dat werd gezongen. Liederen zowel uit het middeleeuwse, als ook moderne carols. De liederen vertelden vooral over het zingen rond het kerstfeest in de sneeuw. Het X-mas Vocals koor verwarmde hiermee veler harten tijdens de koude, donkere avond. De culturele winteravond werd een vrolijk samenzijn en iedereen ging met een goed gevoel naar huis.

Foto Uithoorn
(Foto Conchita Willems - 2009)

Er was zelfs een popcorn kraampje aanwezig


Europarei?

Europarei is een hoogbouwwijk met negen flatgebouwen bestaat uit 1.080 4-kamerwoningen en 62 1-kamerwoningen in de gemeente Uithoorn. De gemeente Uithoorn ligt in de provincie Noord-Holland en is een buurgemeente van Amstelveen.

De gemeente telt 27.933 inwoners (mei 2009) en heeft een oppervlakte van 19,49 km², waarvan 1,20 km² water. De gemeente Uithoorn maakt deel uit van de Stadsregio Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.