Bijgewerkt: 1 april 2023

Woensdag 23 juli 2014 is de dag van de nationale rouw in Nederland

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
22-07-2014

Minister-president Rutte heeft woensdag 23 juli 2014 tot dag van nationale rouw verklaard. Op deze dag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Eindhoven. Dat zal gebeuren in aanwezigheid van nabestaanden. Daarnaast zullen aanwezig zijn Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, minister-president Rutte en vice-minister-president Asscher, vertegenwoordigers van landen, waarvan slachtoffers te betreuren zijn en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Een vlag die halfstok wordt gehangen is een teken van rouw. Minister-president Rutte heeft woensdag 23 juli 2014 tot dag van nationale rouw verklaard. Volgens sommige bronnen, wordt de vlag verlaagd om ruimte te maken voor een 'onzichtbare vlag van de dood'


Na de landing van de twee militaire vliegtuigen zal de aankomst in Nederland worden gemarkeerd met een trompetsignaal. Daarna zal er een minuut stilte in acht worden genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten.

In verband met deze dag van nationale rouw heeft minister-president Rutte een bijzondere vlaginstructie uitgegeven om morgen van alle gebouwen van de rijksoverheid de Nederlandse vlag halfstok te voeren. Gemeenten, provincies en Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in het buitenland wordt verzocht dienovereenkomstig te handelen. Verder kunnen op verschillende momenten van deze dag klokken worden geluid. Dit laatste geldt met name gedurende 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen. Deze aankomst is voorzien om 16.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.