Bijgewerkt: 25 juni 2024

Woning-inbraak: Thuis aangifte doen nu in de hele regio

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
07-07-2008

Een inbraak bij u thuis is al heftig genoeg. De politie verbetert daarom de serviceverlening. Binnen 24 uur komen politiemensen bij u thuis om sporen te zoeken en tegelijk de aangifte op te nemen.

De service “aangifte halen” is vanaf 1 juli 2008 beschikbaar voor alle inwoners van de regio Amsterdam-Amstelland. Na een woninginbraak komen er politiemensen langs, die vaststellen wat er precies is gebeurd. Zij regelen dat u binnen 24 uur wordt bezocht door een medewerker van de Forensische Opsporingsdienst en een politieman die de aangifte opneemt.

Met deze “klantgerichte” aanpak hoopt de politie dat de aangiftebereidheid toeneemt. Er heeft in Amsterdam West al een proef gedraaid. Uit een recent tevredenheidsonderzoek blijkt dat een zeer groot percentage van de aangevers (de slachtoffers) tevreden tot zeer tevreden is over de service. Volgende week is weer een campagneweek, waarin de politie Amsterdam Amstelland inwoners van Amsterdam oproept om aangifte te doen. Het thema is woninginbraak. Tevens start er een voorlichtingscampagne om insluiping tegen te gaan.

Posters, informatie in trams, YouTube-filmpjes en televisiespotjes moeten bewoners attent maken op het risico van het open laten staan van ramen en deuren.

Aangifte doen

Wanneer u slachtoffer wordt van een misdrijf is het belangrijk om aangifte te doen. De politie heeft uw aangifte namelijk nodig om de dader op te kunnen sporen. Daarnaast heeft u in een aantal gevallen een officiële aangifte nodig voor uw verzekering. En, na verlies van uw rijbewijs, paspoort, bankpas of visum krijgt u pas een nieuw exemplaar wanneer u bij de politie aangifte heeft gedaan van vermissing.

-via internet (van een beperkt aantal delicten)

-telefonisch (van een beperkt aantal delicten)

-bij ieder wijkteam in de regio Amsterdam-Amstelland.

Download de folder over aangifte doen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.