Bijgewerkt: 2 december 2023

Woningbouwcorporatie Ymere tekent contract

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-09-2006

Op donderdag 21 september 2006 ondertekende de Gemeente Amstelveen en woningbouwcorporatie Ymere een contract, waarin werd beschreven, dat Ymere de voorraad woningen in Amstelveen met een huur beneden de 485 euro in stand houdt en Ymere krijgt mogelijkheden om in Amstelveen met sociale woningbouw te beginnen.

De ondertekening werd verricht door wethouder R. Pols namens de Gemeente Amstelveen en dhr. P de Jong, lid van de raad van Bestuur van Ymere.

Wie is Ymere?

De Amsterdamse Ymere Holding is een fusie (1 januari 2004) van twee woningcorporaties: Woningbedrijf Amsterdam en Woningstichting WVA (Almere).

Woningbedrijf Amsterdam was met het bezit van bijna 40.000 huurwoningen en zo’n 1.750 winkelpanden en bedrijfsruimten een gezichtsbepalende woononderneming in Amsterdam. Woningstichting WVA vormde met ongeveer 7.000 huurwoningen een belangrijke corporatie voor een leefbaar Almere.

Sinds de fusie bezit Ymere ruim 48.000 huur- en koopwoningen, winkelpanden, studentenwoningen, woon-zorgcomplexen en bedrijfsruimten.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.