Bijgewerkt: 24 februari 2024

Woningbrand aan Turfschip

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer en politie Amsterdam-Amstelland
28-06-2011

Op dinsdagochtend 28 juni 2011 om 11:11 uur kreeg de Brandweer Amsterdam-Amstelland de melding, dat in een woning in Amstelveen aan Turfschip (wijk Waardhuizen) brand was uitgebroken. De brand ontstond op de tweede en bovenste etage en ontwikkelde zich dusdanig snel, dat binnen afzienbare tijd de vlammen uit het dak sloegen. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle.

Op de etage, waar de brand woedde, werd een wietplantage aangetroffen. De oorzaak van de brand is onbekend, maar waarschijnlijk kwam dit door kortsluiting in de elektrische installatie van wietplantage.


Grotere kaart weergeven Turfschip in Amstelveen

Nadat de brandweer de brand had geblust werd op de zolder een hennepplantage van ongeveer 500 planten aangetroffen. De brand was ontstaan door geknoei met elektriciteit. De plantage is ter plekke ontmanteld. De hennep en de kweekinstallatie zijn in beslag genomen en vernietigd. Er is nog geen aanhouding gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Het is wel opvallend, dat op de Jane Addamslaan in Westwijk in Amstelveen een vergelijkbare brand plaatsvond op 12 juni 2011, waar ook een wietplantage was.

Meld verdachte situaties

Hennepkwekerijen leveren regelmatig gevaarlijke situaties op. Vaak is de elektriciteit buiten de meter omgeleid, waardoor sprake is van brandgevaar. De politie vindt met regelmaat dergelijke plantages na meldingen van water- of stankoverlast. Daarnaast vragen wij u om verdachte situaties te melden via 0900-8844. Een anonieme tip kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.