Bijgewerkt: 3 december 2023

Woningbrand door wietplantage aan de Addamslaan

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
13-06-2011

De brand is ontstaan op zondag 12 juni 2011 om 18:48 uur aan de Jane Addamslaan in de meterkast door overbelasting, zo werd na onderzoek geconstateerd door de brandweer.


Grotere kaart weergeven De Jane Addamslaan in Amstelveen

In de woning werd wiet geteeld. SEON (Service En Ondersteuning Nederland) kwam ter plaatse om de woning te ontruimen. De aanwezige wietplanten worden vernietigd.

Nadat de brandweer de brand had geblust attendeerde zij de politie op een wietplantage van ongeveer 200 planten. De brand bleek te zijn ontstaan in de meterkast door geknoei met elektriciteit.De plantage is ter plekke ontmanteld. De hennep en de kweekinstallatie zijn in beslag genomen en vernietigd. Er is nog geen aanhouding gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Meld verdachte situaties

Hennepkwekerijen leveren meestal gevaarlijke situaties op. Vaak is de elektriciteit buiten de meter omgeleid, waardoor sprake is van brandgevaar. De politie vindt met regelmaat dergelijke plantages na meldingen van water- of stankoverlast. Daarnaast wordt aan mensen gevraagd om verdachte situaties te melden via 0900-8844. Een anonieme tip kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.