Bijgewerkt: 26 juni 2022

Woningcorporatie Omnia Wonen beveiligt woningen tegen inbraak

Nieuws -> Informatief

Bron: Omnia Wonen
20-06-2015

Woningen van woningcorporatie Omnia Wonen beveiligd tegen inbraak. Gemeente Amstelveen, Stichting BOTCA en Omnia Wonen slaan handen ineen voor goede beveiliging. Afgelopen week zijn de woningen aan de DS O.G. Heldringstraat en William Boothlaan in Amstelveen beveiligd tegen inbraak. Om een inbraak te voorkomen, zijn er zogenaamde preventieve maatregelen aangebracht bij een kleine 70 woningen. Loco burgemeester Herbert Raat (VVD) draagt het project een warm hart toe en kwam op 18 juni 2015 zelf een handje helpen. Hij monteerde bij één van de woningen de kierstandhouder.

Foto Amstelveen
(Foto Richard Tennekes - 2015)

Herbert Raat, Marco Pater en de wijkagent van de Politie Amstelveen helpen de kierstandhouder te monteren op een deur


Samen werken aan veiligheid

De Stichting BOTCA (Beveiliging Ouderen Tegen Criminaliteit Amstelveen), de gemeente Amstelveen en Omnia Wonen hebben de handen ineen geslagen om het inbrekers een stukje moeilijker te maken om via de voordeur de woning binnen te komen. Huurders kregen de aanbieding om beveiligingsmaatregelen te laten plaatsen aan hun voordeur. De gemeente Amstelveen en de Stichting BOTCA stelden de veiligheidsmiddelen beschikbaar. Omnia Wonen zette kosteloos haar vakmannen in om het materiaal te bevestigen. Zo hebben huurders de mogelijkheid om een kierstandhouder te laten plaatsen, de houder maakt het mogelijk om de deur eerst op een kier te openen en zo voorkomt men, dat ongewenste gasten direct de woning in kunnen.

Foto Amstelveen
(Foto Richard Tennekes - 2015)

Het gehele team van Omnia Wonen, de gemeente Amstelveen, Stichting BOTCA en de politie in Amstelveen op 18 juni 2015


Daarnaast was het ook mogelijk SECU strips te laten plaatsen. Deze twee stalen strips worden op de deur gemonteerd en vormen zo een ijzer sterke barrière tegen inbraak. Herbert Raat: ’Je veilig kunnen voelen in je eigen huis is het allerbelangrijkste. Het is verstandig, dat veel bewoners meewerken. Gelukkig is het in Amstelveen relatief veilig, maar het is wel nodig om niet te naïef te zijn en maatregelen te nemen tegen inbraak. Het is goed te zien, dat Stichting BOTCA, Omnia Wonen, politie en gemeente gezamenlijk optrekken’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.