Bijgewerkt: 28 juni 2022

Woningen op het dak van het warenhuis van Hudson's Bay Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-10-2016

Herbert Raat (VVD) wethouder Vastgoed informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over de vernieuwing van de parkeergarage aan de kant van het Handelsplein en de realisatie van woningen op het dak:

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Vastgoed


'Geachte leden van de gemeenteraad,

Zoals u weet heeft A.S.R. een omgevingsvergunning aangevraagd voor de verbouwing van het voormalige V&D pand tot een nieuw warenhuis van Hudson’s Bay. Deze ontwikkeling is van groot belang voor Amstelveen. Het pand is een kwart van het Stadshart met 20.000m² winkeloppervlakte. Hiermee wordt de oostkant verder versterkt. Naast de verbouwing van het warenhuis aan het Buitenplein wil A.S.R. ook de parkeergarage aan de kant van het Handelsplein volledig vernieuwen. A.S.R. heeft aangegeven bovenop de nieuwe parkeergarage woningen te willen realiseren.

Foto Amstelveen
(Bron Rijnboutt Architecten - 2016)

Op de foto is het nieuwe moderne ontwerp (artist impression) van Frederik Vermeesch van Rijnboutt Architecten te zien van het gebouw van het Hudson's Bay warenhuis in Amstelveen


Voor de ontwikkeling van woningen op deze locatie is een wijziging van het bestemmingsplan nodig, dit loopt via een separate procedure en de woningen zijn derhalve geen onderdeel van de omgevingsvergunning die wij momenteel in behandeling hebben. A.S.R. doet hiervoor een aparte aanvraag, die de gemeente vervolgens toetst. Hierbij worden de verschillende belangen, zoals die van de omwonenden, uiteraard meegenomen. Vervolgens is het aan de gemeenteraad om hierover een besluit te nemen. Tijdens de bijeenkomst op 31 oktober 2016 licht A.S.R. hun plannen verder aan u toe.

Met vriendelijke groet, Herbert Raat wethouderAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.