Bijgewerkt: 13 augustus 2022

Woninghuurders in Amstelveen zouden zich moeten verenigen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-01-2022

Amstelveense woninghuurders zouden er goed aan doen zich meer te verenigen. Die gezamenlijke oproep doen Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen en de Bewonersraad Amstelveen. De wethouder sprak met het bestuur van de bewonersraad over de huidige staat van huurdersvertegenwoordiging in Amstelveen.

De Bewonersraad Amstelveen is een vereniging van bewonerscommissies en individuele huurders. Het doel van de vereniging is het behartigen van de belangen van huurders. Daarnaast is de bewonersraad een partij in het overleg met de gemeente en corporaties over de prestatieafspraken, waarin wordt vastgelegd hoe woningcorporaties opereren in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Het bestuur van de Bewonersraad Amstelveen voor de flat Jungfrau in de wijk Groenhof met Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen


Schimmel of renovatie. Amstelveen telt op dit moment 56 bewonerscommissies. Volgens de wethouder en de bewonersraad zouden dat er meer moeten zijn. 'Samen sta je sterker. Of het nu gaat om individuele problemen als schimmel in de woning, hoge stookkosten in een heel pand of een grote renovatie van een flat. Als huurders verenigd zijn in een bewonerscommissie zijn zij een sterkere gesprekspartner in de communicatie met een woningcorporatie' - concludeert Ellermeijer.

Wettelijke status. Cor Spinhoven van de Bewonersraad Amstelveen vult aan: 'Wat niet veel mensen weten is dat bewonerscommissies een wettelijke status hebben. De woningcorporatie moet rekening met je houden.' Huurders die zich willen verenigen kunnen om advies vragen bij de bewonersraad.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Cor Spinhoven voorzitter van de Bewonersraad Amstelveen


Korte lijnen met corporatie. De bewonersraad kan ook zelf optreden als huurders problemen hebben. 'De lijnen met de woningcorporatie Eigen Haard zijn kort. We weten wie we moeten hebben en kunnen regelmatig het verschil maken. We zijn de ogen en oren van de huurders en een vangnet. Maar huurders moeten weten dat ze bij ons terecht kunnen. Ook zijn we op zoek naar nieuwe leden voor ons bestuur'-zegt Spinhoven.

Huurders die geïnteresseerd zijn kunnen terecht op www.amstelveen.nl/bewonersraadamstelveen of een e-mail sturen naar info@bewonersraad-amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.