Bijgewerkt: 25 juni 2022

Woonbond hoopt op socialer huurbeleid nieuwe minister

Nieuws -> Informatief

Bron: Woonbond
17-12-2011

De Woonbond wenst de nieuwe minister Liesbeth Spies veel succes. Woonbonddirecteur Paping: 'Ik hoop, dat Spies meer flexibiliteit aan de dag legt om te komen tot een socialer huurbeleid. Zelfs binnen de marges van het regeerakkoord is dat mogelijk.'

Volgens de Woonbond kan binnen de ruimte van het regeerakkoord beter worden opgekomen voor huurders met een laag inkomen. Ook zou met Brussel een hogere inkomensgrens voor sociale huur kunnen worden afgesproken dan die van 33.614 euro.

Spies Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2011)

Jantje Wilhelmina Elisabeth Spies (1966), minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie (CDA)


En 'last but not least' biedt het huidige regeerakkoord ruimte om te komen tot een beter huurbeleid. Dat kan in de vorm van een huursombenadering, waarbij het uitgangspunt is, dat de huren gemiddeld maximaal met 1 procent meer dan het inflatiepercentage kunnen stijgen (inclusief het effect van harmonisatie).

De Woonbond beschouwt de huursombenadering als een goed alternatief voor het optrekken van de wettelijke maximumhuren in schaarstegebieden en de introductie van een extra huurverhoging van 5 procent op inflatie voor huurders met een inkomen van meer dan 43.000 euro.

De Woonbond hoopt, dat de nieuwe minister de bestaande ruimte binnen het regeerakkoord voor een sociaal huurbeleid beter benut dan haar voorganger. Wij wensen haar daarbij uiteraard veel succes.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.