Bijgewerkt: 8 mei 2024

Woonvisie 2023-2030 van Amstelveen is ter inzage voor inspraak

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-07-2023

Op 2 mei 2023 heeft het College Ben W van Amstelveen de 80% versie van de woonvisie 2023-2030 van Amstelveen openbaar gemaakt ten behoeve van de consultatieronde. Er is over gesproken met de inwoners, woningcorporaties, particuliere verhuurders, beleggers, belangengroepen, experts en andere belanghebbenden. Op 24 mei reageerde de gemeenteraad tijdens een raadsdebat al op de 80% versie van de woonvisie. Alle input was erg waardevol. Op basis van alle reacties is de honderdprocentversie van de woonvisie opgesteld. Deze ligt vanaf 25 juli 2023 zes weken ter inzage voor inspraak.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Wonen

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Wonen: 'In het coalitieakkoord ‘Warm hart voor Amstelveen’ staan verschillende wijzigingen in het woonbeleid. De huidige woonagenda, die in 2023 afloopt, sluit hier niet goed op aan. Daarnaast is het woonbeleid ook op landelijk en regionaal niveau continu in beweging. Dit vraagt om een vernieuwde woonvisie voor de periode 2023 tot en met 2030, die we op basis van de ontwikkelingen in de laatste jaren, advies en consultatie opgesteld hebben. Het uiteindelijke doel is een woonvisie die onze visie en ambities representeert en zorgt voor een evenwichtige toevoeging van woningen voor de juiste doelgroepen. Zo kan de stad in balans groeien. De woonvisie moet daarnaast voldoende ruimte bieden om flexibel mee te bewegen met nieuw beleid en andere veranderingen in het woonveld.'

Inspraak Woonvisie 2023-2030. Bewoners, bedrijven en andere geïnteresseerden kunnen het stuk inzien aan de balie of door de woonvisie (20 pagina’s) via deze link online te bekijken. Reacties op de visie kunnen tot en met 6 september worden gestuurd naar wonen@amstelveen.nl. Na de inspraakperiode wordt de woonvisie samen met een nota van beantwoording ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.