Bijgewerkt: 25 juli 2024

Woonwagen ontruimd op Binderij ivm illegale hennepplantage

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
27-11-2012

De gemeente Amstelveen heeft dinsdag 27 november 2012 in samenwerking met de politie een woonwagen ontruimd op de Binderij. In verband met een illegale hennepplantage gaf de rechter commissaris hier eerder toestemming voor.

De ontruiming is rustig verlopen. Vanmorgen heeft de deurwaarder samen met de beheerder en de buurtregisseur de bewoner gesommeerd de woonwagen te verlaten. Deze kreeg vervolgens kort de tijd om een paar spullen te verzamelen, waarna het inpakken en afvoeren van de inboedel daadwerkelijk kon beginnen.

Burgemeester Jan van Zanen:'Bij desbetreffende bewoner is een hennepplantage in huis aangetroffen. Ook heeft hij een betaalachterstand van ongeveer 21.000 euro. Aangezien het college van mening is, dat bewoners van woonwagenlocaties zich net als alle Amstelveners aan de regels dienen te houden, kunnen we onze ogen hier niet voor sluiten. Ontruiming is een zwaar middel met verregaande consequenties, maar is in dit geval ook volgens de rechter gerechtvaardigd’.

In Amstelveen zijn vier woonwagenlocaties met daarop in totaal 54 woonwagens. De gemeente heeft er hiervan 17 in eigendom en verhuurt deze aan bewoners. Toen anderhalf jaar geleden bij een inventarisatie bleek, dat zich op de woonwagenlocatie verschillende overtredingen voordeden, zoals het ontbreken van vergunningen, bouwen in afwijking van vergunningen, het niet betalen van belastingen en het gebruik van de openbare ruimte voor privédoeleinden, besloot het college een bestuurlijk team op te richten.

Dit team bestaat uit de burgemeester, wethouders Herbert Raat en Jan-Willem Groot en vertegenwoordigers van alle betrokken vakafdelingen. Wethouder Herbert Raat (VVD):'De ontruiming sluit aan bij de koers die we zijn ingeslagen. Het is een lange weg en we zijn van ver gekomen, maar over het algemeen hebben we een goed beeld van het reilen en zeilen op de woonwagenlocaties.

Er zijn goede stappen gezet, zo betaalt het merendeel van de bewoners weer belastingen en voor degene die dat niet doen, lopen trajecten. Ook de openbare ruimte is weer netjes. Eerlijk is eerlijk, we hebben nog een paar stappen te zetten, zeker als het op het beheer en het tijdig betalen van de huur aankomt, maar we blijven er bovenop zitten'. De woonwagenlocatie Binderij heeft 13 standplaatsen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.