Bijgewerkt: 24 maart 2023

Woonwagen op de Binderij wordt ontruimd

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
29-07-2014

Herbert Raat, wethouder Wonen en Handhaving informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen:

Geachte leden van de Raad,

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat, (VVD) wethouder Wonen en Handhaving


In onze brief van 7 juli 2014 kenmerk Z-2014/035531 hebben wij u geïnformeerd over stand van zaken rondom de uitvoering van de woonwagenaanpak Amstelveen. In deze brief is aangegeven, dat op de Binderij een hennepplantage was aangetroffen op één van de door ons verhuurde standplaatsen met een woonwagen.

Na een zorgvuldig juridisch traject is door het Gerechtshof, in hoger beroep, het vonnis bekrachtigd. Dit houdt in, dat de woonwagen nu door de gemeente ontruimd mag worden. Ter uitvoering van dit arrest gaat de gemeente Amstelveen op woensdag 30 juli 2014 vanaf 07.00 uur in samenwerking met de deurwaarder en de politie de woonwagen op de Binderij ontruimen.


Grotere kaart weergeven Woonwagens in Binderij


Het is uiteraard erg ingrijpend om iemand uit zijn woning te zetten, maar soms, zoals in dit geval, kan het niet anders. De bewoner krijgt na de uitzetting nog kort de tijd om spullen te verzamelen, waarna het inpakken en afvoeren van de inboedel daadwerkelijk kan beginnen. De gemeente heeft voor de bewoner van de woonwagen eventueel van woensdag op donderdag een overnachtingsplaats achter de hand. In Amstelveen zijn vier woonwagenlocaties voor in totaal 54 woonwagens/standplaatsen. De gemeente heeft er hiervan 17 in eigendom en verhuurt deze aan bewoners.

Hoogachtend, Herbert Raat wethouder Wonen en HandhavingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.