Bijgewerkt: 9 mei 2021

Woonzorgcentrum De Luwte kreeg speciale fietsen van RANA

Nieuws -> Sociaal

Bron: Joss Tabak
28-09-2014

Vrijdag 26 september 2014 om 16.00 uur vond op het Dorpsplein in het Oude Dorp van Amstelveen de overhandiging plaats van een Duofiets aan de bewoners van woonzorgcentrum De Luwte én een Rolstoelfiets aan de cliënten van dagcentrum Mozaïek. De aanschaf van beide fietsen is mogelijk gemaakt door de opbrengst van diverse acties eerder dit jaar.

Ieder jaar organiseert Rotaryclub Amstelveen Nieuwer Amstel (RANA) een paaseitjesverkoop waarvan de opbrengst naar een goed doel in Amstelveen gaat. Dit jaar was het een wens van de bewoners van De Luwte om te beschikken over een Duofiets. Een Duofiets, de naam zegt het al, is een fiets waarmee twee personen kunnen fietsen. Bewoners van De Luwte zijn niet allemaal meer in staat om in en om Amstelveen een ontspannende fietstocht te maken. Op een Duofiets is het mogelijk om met een ander samen te genieten van de omgeving en er weer even uit te zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De duofiets wordt overhandigd aan de bewoners van woonzorgcentrum De Luwte op het Dorpsplein van Amstelveen


Dit jaar bestaat RANA 10 jaar en dat vierden we met een evenement in het Oude Dorp van Amstelveen. Op 21 juni organiseerden we het Dorpspleinfestijn. Op het Dorpsplein stond een Kunst- en Kitschmarkt, in Museum Jan van der Togt werden schilderijen en talenten geveild, in de Dorpskerk werden kunststukken getaxeerd en voor iedereen was er een hapje en een drankje.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De rolstoelfiets kreeg ook een goede bestemming. Een rolstoelfiets is een combinatie van een fiets en een rolstoel, bedoeld voor twee personen. De rolstoelgebruiker zit voorop en de andere persoon stuurt de fiets


De opbrengst van dit evenement ging eveneens naar een goed doel; een Rolstoelfiets voor dagcentrum Mozaïek van Ons Tweede Thuis. Bij de cliënten van dagcentrum Mozaïek die afhankelijk zijn van een rolstoel is een Rolstoelfiets zeer gewenst. Ook zij kunnen er nu samen met familie of verzorger op uit. Deze beide acties; de verkoop van ca. 700 zakjes paaseitjes (chocolade eitjes van Martinez), de verkoop van kunst en kitsch, de veiling van ruim 40 kunstwerken en 30 talenten en vele taxaties hebben een mooi bedrag opgeleverd.

Met de opbrengst van de beide RANA-acties zijn we naar De Fietsfabriek in Amstelveen gegaan, die de beide fietsen met de hand en op maat heeft gemaakt tegen een zeer scherpe prijs. Én ze doen voor twee jaar het onderhoud.

Vrijdag werden dan de fietsen officieel overhandigd aan De Luwte en Mozaïek in het bijzijn van Maaike Veeningen, (D66) wethouder  die ook in juni bij de start het Dorpspleinfestijn aanwezig was. De bewoners van De Luwte en de cliënten van dagcentrum Mozaïek waren er samen met hun begeleiders bij en hebben samen met leden van onze club de fietsen met plezier getest en ingereden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.