Bijgewerkt: 29 november 2022

Worden Waardhuizen en Middenhoven het afvalputje van Amstelveen?

Nieuws -> Informatief

Bron: Jan Demming
21-10-2017

De dienstverlening van Connexxion in Waardhuizen en Middenhoven wordt slechter. De vijf raadsleden, die Amstelveen vertegenwoordigen in de RegioRaad, hebben zich lelijk te grazen laten nemen. Gevolg hiervan is, dat de inwoners van Waardhuizen vanaf 10 december 2017 verstoken zullen zijn van openbaar vervoer door hun wijk en naar Gondel, of Punter moeten wandelen. Wat is namelijk het geval? Eén van de gevolgen van wijzigingen in de dienstregeling van Connexxion is, dat bus 149 tussen Uithoorn en raadhuis Amstelveen (route: Nes a/d Amstel, Nesserlaan, Waardhuizen-centrum, Groenelaan, Busstation) gaat vervallen.

En nu weet ik niet, of de vijf vertegenwoordigers uit Amstelveen zich, net als ikzelf in eerste instantie, op het verkeerde been hebben laten zetten, maar er komt vanaf 10 december geen enkel vervangend vervoer meer in een langzaam, maar zeker vergrijzende wijk, waar steeds meer inwoners afhankelijk zijn van openbaar vervoer.

Foto Amstelveen
(Foto Jan Demming - 2016)

Jan Demming hoofdredacteur van de Gondelkoerier, de wijkkrant van Waardhuizen en Middenhoven


Eerder werd de indruk gewekt, dat er elektrische en oproepbare auto’s als alternatief voor bus 149 zouden worden ingezet op eerder genoemde route, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Die auto’s rijden straks vanaf Uithoorn, via Nes a/d Amstel helemaal langs de Amstel en slaan ter hoogte van Ziekenhuis Amstelveen links af. Helaas moet ik constateren dat de vijf lokale raadsleden zich in de luren hebben laten leggen, of hebben liggen slapen en dat zij de belangen van een groep inwoners bepaald niet hebben behartigd. Lees ook het artikel van Jan Demming in de Gondelkoerier van september 2017.

Worden onze wijken het afvalputje van Amstelveen?

Het lijkt het wel op. Bibliotheek weg, haltes Marne en Gondel weg, de bussen 146 en 199 weg en groene Middenwaard weg. Bovendien lijkt er een einde te komen aan de rust en het groen in de Bovenkerkerpolder. Waardhuizen en Middenhoven moeten het vanaf 10 december 2017 doen zonder de buslijnen 149 en 199, zo is door Connexxion besloten. Een alternatief voor Schiphol-reizigers is buslijn 174, die vanaf Uithoorn via Middenhoven en Groenelaan verder rijdt naar het Busstation. Daar kunnen zij dan overstappen op lijn 300, die daar overdag om de 6 minuten vertrekt en aankomt.

De provincie heeft al haar wijsheid besloten de Bovenkerkerpolder uit de lijst van stiltegebieden schrappen. Zou dat komen door al die motorcrossers, racewagens, gillende kinderen, kwakende eenden en blatende schapen? Waarschijnlijk niet. Eerder vanwege de vele vliegtuigen die dwars over de polder vliegen en de nieuwe en drukke N201 die een groot stuk van diezelfde polder heeft ingepikt en nogal wat lawaai veroorzaakt.

Maar dat zijn toch maatregelen, waarin de provincie een groot aandeel heeft gehad? Wat vindt u van dit provinciale besluit? Denk er eens over mee en stuur uw reactie naar gondelkoerier@live.nl . De meest interessante reacties vermelden we in de Gondelkoerier van december.

Jan Demming, AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.