Bijgewerkt: 9 december 2022

Workshop filosoferen voor kinderen in Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
03-04-2015

Filosoferen, dat is nadenken en praten over vragen, waar je eigenlijk niet maar één goed antwoord op kunt geven. April is de maand van de filosofie en heeft als thema 'ongelijkheid'. Deze workshop van drs. Sabine Wassenberg haakt daar op zaterdag 11 april 2015 op in.

In de workshop ga je samen met andere kinderen je hersens laten kraken over de vraag ‘zijn we allemaal gelijk?’. We zeggen wel: alle mensen zijn gelijk. Maar zijn we dat ook? Als jij eerder naar bed mag dan je kleine broertje? En als Malala in Pakistan moet strijden voor meisjes om naar school te mogen, terwijl dat in Nederland heel gewoon is? Hoe zit dat eigenlijk? Vind je het leuk om mee te filosoferen, filosofeer dan mee! “Zien dat kinderen gaan twijfelen aan zekerheden, en de onzekerheid accepteren... Volgens mij het begin van wijsheid”, aldus drs. Sabine Wassenberg.

Drs. Sabine Wassenberg runt met drs. Maaike Merckens Bekkers een filosofie-bureau, organiseert filosofische workshops én filosofeert met kinderen. Zaterdag 11 april 2015 van 15.30 tot 16.30 uur in bibliotheek Stadsplein Amstelveen. Prijs € 6,50. Bibliotheekpashouders € 5,50. In de voorverkoop geldt nog een korting van € 1,-. Kaarten voor de workshop zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken, of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.