Bijgewerkt: 21 september 2021

Workshop origami voor kinderen in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
15-03-2014

In samenwerking met de Japan Women's Club die dit jaar 25 jaar bestaat, organiseert de Bibliotheek Amstelland op zaterdag 5 april 2014 vanaf half twee tot half vijf elk half uur een unieke workshop origami.

Onder deskundige Japanse begeleiding maken kinderen van 6 t/m 12 jaar kennis met deze prachtige vouwkunst. Van een gekleurd vierkant blaadje zijn de mooiste vormen te vouwen. Wil jij leren hoe je bijvoorbeeld een kikker vouwt, een 3D-hart of een tulp? Kom dan langs op zaterdag 5 april en schuif aan. Deelname is gratis. De laatste inloop is om vier uur. Vaders en moeders mogen natuurlijk helpen, maar ze mogen ook lekker met een kopje koffie en een tijdschrift of krant in de bibliotheek gaan zitten.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2014)

Een origami vlinder


Als je klaar bent met je Origami-kunstwerk  krijg je limonade en een kleine Japanse verrassing. De workshop wordt gegeven in de bibliotheek Stadsplein.

Via de website www.debibliotheekamstelland.nl  lees je meer over deze workshop en de overige evenementen van de bibliotheek.

Origami?

Origami (折り紙, van ori betekent 'vouwen', en kami betekent 'papier' (kami wijzigingen gami vanwege rendaku) is de traditionele Japanse kunst van het papier vouwen, die in de 17de eeuw na Christus begonnen en was buiten van Japan ook populaire in het midden van de jaren 1900. Het is sindsdien uitgegroeid tot een moderne kunstvorm. Het doel van deze kunst is om een vlakke vel papier te vouwen in een afgewerkt sculptuur met beeldhouw technieken en ook nog zonder lijm. Papier snijden en lijmen wordt meestal beschouwd als kirigami.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.