Bijgewerkt: 19 april 2024

Workshop schaken voor beginners in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
31-07-2015

In de zomervakantie van 2015 organiseert de bibliotheek in alle vestigingen een workshop schaken voor beginners. Onder leiding van niemand minder dan Frank Erwich, meervoudig Nederlands Kampioen schaken, leren kinderen in de leeftijd van 7 t/tm 12 jaar alles over deze meesterlijke sport.

Mag je de koning slaan? Wat is schaakmat? Is achteruitslaan toegestaan? In teams van twee gaan de kinderen aan de slag met (schaak)opdrachten en natuurlijk met het spel zelf. Erwich loopt inmiddels zo’n 20 jaar mee in de schaakwereld en weet precies wat er nodig is om het spel van de kinderen te ontwikkelen. Na deze workshop weten ze genoeg om zelf een spelletje schaak te kunnen spelen!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Schakers op het Stadsplein van Amstelveen


De workshop wordt zowel in de bibliotheek Amstelveen Westwijk als in Aalsmeer gegeven op donderdag 13 augustus 2015. Van 11.00 tot 12.30 uur in Westwijk en van 14.00 tot 15.30 uur in Aalsmeer.

De kosten voor deze anderhalf uur durende workshop bedragen € 5,- euro voor bibliotheekpashouders en € 7,50 voor niet-pashouders. Meer informatie over de tijden en voor het bestellen van kaartjes vindt u op de website van de Bibliotheek Amstelland www.debibliotheekamstelland.nl Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.