Bijgewerkt: 2 maart 2024

Workshop schrijven voor kinderen bij het Schrijfpuntje

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
29-09-2020

Schrijfatelier Schrijfpuntje en Bibliotheek Amstelland organiseren op dinsdag 13 oktober 2020 (de dinsdag in de herfstvakantie) voor jeugd van 9 – 12 jaar van 10.00 tot 15.00 uur een schrijfworkshop. Lezen is heerlijk – daar weten we in de bibliotheek alles van. En schrijven? Schrijven is ook fantastisch! Je schrijft over een jongen die kan vliegen. Dat verzint jouw fantasie. Of twee scouts vinden een slapende draak met een grote schat onder haar staart. Zie je het al voor je? Hoe gaat dat verder? Dat bedenk jij – want als schrijver ben jij de baas.

Kom op 13 oktober naar de bibliotheek om mee te doen aan de schrijfworkshop van het Schrijfpuntje. Twaalf kinderen van 9 tot 12 jaar kunnen op deze dag hun fantasie gebruiken. Je schrijft je eigen verhaal en misschien maak je je eigen tekeningen erbij. We beginnen om 10:00 uur met een voorbereiding op het schrijven. Dan gaan we aan de slag: denken, fantaseren, schrijven, tekenen en we stoppen met de lunch. De workshop is dan nog niet voorbij! Samen met de muzikant, de ceremoniemeester en de filmer bereid je de presentatie van je zelfgeschreven stuk voor.

Foto Amstelveen
(Bron Freepik - 2020)

Twaalf kinderen van 9 tot 12 jaar kunnen op deze dag hun fantasie gebruiken. Je schrijft je eigen verhaal en misschien maak je je eigen tekeningen erbij


Vanaf 13:30 uur is er 1 gast per kind welkom om alle presentaties bij te wonen. De gasten horen de verhalen en de muziek en ze zien de tekeningen. De overige familie en vriendjes? We zijn van plan de presentaties te filmen en op YouTube te zetten, zodat de presentatie later thuis is te zien op beeldscherm (telefoon of computer). Om 15:00u zijn we klaar en ga je met je eigen verhaal in een eigen boek naar huis. Plus: een Schrijfpuntje-certificaat dat bewijst dat je een schrijver bent.

Datum: 13 oktober 2020, de dinsdag in de herfstvakantie. Locatie: Bibliotheek Amstelveen, Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen, 1ste etage. Tijd: 10:00 uur beginnen we; om 13:30 uur is één begeleider per kind welkom om de presentaties bij te wonen en rond 15:00 uur zijn we klaar. Aanmelden: € 3,- per kind aan de balie bij de Bibliotheek Amstelveen. Betalen is alleen mogelijk met pin. Dit Schrijfpuntje-evenement is mogelijk gemaakt door: Stichting Amstelidee, Bibliotheek Amstelland, Het Nederlands Bloginitiatief. Team schrijfpuntje: Door de Flines, Monica Pak, Linda Tan, Ben Voorend en Conchita Willems.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.