Bijgewerkt: 2 maart 2024

Yara en Amina wonnen de Amstellandse voorleeswedstrijd 2023

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
16-02-2023

Op woensdag 15 februari 2023 vond in de Bibliotheek Amstelland de drukbezochte lokale finale plaats voor de Nationale Voorleeswedstrijd. 18 winnaars van scholen in Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen lazen voor uit een door henzelf gekozen boek. De regio Amstelland mag twee winnaars afvaardigen voor de volgende ronde op weg naar de landelijke finale en dat zijn Amina en Yara geworden.

Yara Weymiens van basisschool OBS Kudelstaart en Amina Shoaib van OBS De Westwijzer uit Amstelveen hebben de Amstellandse voorleeswedstrijd 2023 gewonnen. Deze wedstrijd, een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, vond plaats in Bibliotheek Amstelveen, Stadsplein. De twee winnaars zullen binnenkort de regio Amstelland vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023.

Foto Amstelveen
(Foto Ohran Sahin - 2023)

Vlnr.: juryvoorzitter Ada Ruiter, presentator Sabina Vonk met de winnaars van de Amstellandse voorleeswedstrijd 2023 Yara Weymiens en Amina Shoaib

De 18 kandidaten, allen al voorleeskampioen van hun school, werden aangemoedigd door hun supporters en om de beurt door presentator Sabina Vonk van de Bibliotheek Amstelland naar voren gehaald. Na een korte introductie las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Door de jury werd er vooral gelet op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek en de jury was belangrijk. Na een spannend jury-overleg maakte juryvoorzitter Ada Ruiter van boekhandel Libris Venstra de uitslag bekend.

Yara las een fragment voor uit het boek 'De Yukon vuurman' van Daan Kloeg en Amina uit het boek 'De flat aan het einde van de wereld van Arndis Poraninsdottir. Dit deden zij zo goed en meeslepend dat zij de winnaars werden.

De Nationale Voorleeswedstrijd. De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.