Bijgewerkt: 26 mei 2024

Yvonne de Boer en Els Ritman exposeren op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
11-07-2011

De expositie van Els Ritman en Yvonne de Boer - de Cock op Wester-Amstel loopt van 14 juli t/m 31 juli 2011.

Als bewoonster van een woonark doet beeldhouwster Yvonne de Boer - Cock inspiratie op in de natuur van haar directe omgeving. De vorm, of kleur van een steen inspireren haar daarbij en met behoud van de natuurlijke vorm ontstaat het uiteindelijke beeld.

de Boer Amstelveen
(Bron VvWA - 2011)

Werk van Yvonne de Boer


Yvonne werkt voornamelijk met de zachtere steensoorten zoals speksteen, albast en serpentijn en sokkelt haar beelden juist niet standaard, maar zoekt ook in het materiaal van de sokkel een uitdaging. Zij werkt zowel figuratief als abstract.

De mede exposant is Els van Leeuwen - Ritman, voor haar is een goed gekozen onderwerp geen waarborg voor een goed schilderij; het onderwerp is aanleiding, geen middel. In haar schilderijen streeft zij naar redelijke perfectie en houdt van orde en schoonheid. Daarbij is “onderweg zijn” een elementair gegeven. Het werk van Els is landschappelijk geënt en is gemaakt in gemengde techniek, aquarel, mono-print en fotoschilderingen.

Ritman. Amstelveen
(Bron VvWA - 2011)

Schilderij van Els Ritman


Openingstijden van de expositie: Donderdag t/m zondag 12.00 tot 16.30 uur. Toegang gratis. Adres: www.wester-amstel.nl Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.