Bijgewerkt: 18 april 2024

Zanger Robin Borneman komt naar Poppodium P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
07-02-2022

Op zaterdag 12 februari 2022 komt folk zanger en winnaar van We Want More - Robin Borneman naar Poppodium P60. Robin Borneman is een uitzonderlijk getalenteerde singer-songwriter. De avond belooft een mooie mix van roots, blues, folk en filmmuziek uit Nederland.

We Want More. In 2021 nam Robin Borneman (1985) deel aan het SBS6 programma We Want More. Met zijn imponerende versie van Adele’s ‘Skyfall’, wist hij de finale te bereiken. In de finale liet hij een prachtige cover horen van 'Soldier On' van Di-rect, waarmee hij de winst binnenhaalde.

Folklore. Met het in 2019 uitgebrachte ‘Folklore III: The Cradle Tree’ voltooit Robin zijn ‘Folklore’ drieluik, waarvan deel I en II in respectievelijk 2015 en 2017 verschenen. ‘Folklore’ is een ambitieus folk-/roots-project en vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam die op zoek is naar zijn identiteit. Hoewel muzikaal duidelijk één geheel, hebben de drie delen ieder een eigen karakter. Deel I is vooral avontuurlijk en experimenteel, deel II bovenal duister en zwaar en deel III is liefdevoller en universeler. De trilogie is met zijn eigen band én met behulp van bevriende muzikanten uit de band Navarone, opgenomen in de studio van Wouter Budé.



Bekend in Amerika. Voorafgaand aan de Folklore trilogie brengt Robin in eigen beheer maar liefst zes albums uit. Landelijke aandacht krijgt hij met het zesde album 'Home' (2012). Daarvan wordt bij een groot aantal winkels in het land evenveel of zelfs meer exemplaren verkocht dan veel gerenommeerde bands: een nieuwe folk/roots ster was geboren. In 2013 wordt Robin, via een Tom Waits cover, opgemerkt door het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra en ingelijfd als zanger van één van de grootste stadionacts van Amerika. Sindsdien speelt hij jaarlijks gedurende twee maanden - in november en december – zo’n 60 stadion shows op rij voor gemiddeld 20.000 bezoekers per concert. Robin Borneman.

Zaterdag 12 februari 2022. Aanvang: 20:30. Kaarten voor de show kosten € 16,50 (incl. servicekosten). Kaarten zijn beschikbaar via: www.p60.nl/12-02-2022/robin-borneman. De show kan gelukkig gewoon doorgaan met de op dit moment geldende maatregelen. Alles over je bezoek aan P60 lees je op www.p60.nl/jouw-bezoek



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.