Bijgewerkt: 23 april 2024

Zangeres Carmen Gomes treedt op in Villa Randwijck

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
28-01-2019

In verband van de serie JAZZ IN DE BUURT - Amstelveen zal op vrijdag 1 februari 2019 in Villa Randwijck het optreden plaatsvinden van vocaliste Carmen Gomes – UNCHAIN MY HEART. Een van geboorte ‘Amsterdamse’ die als jazzsinger wordt geafficheerd, maar veel meer is dan dat. Met haar schitterende, intiem sensuele stem kan ze vele genres en stijlen aan.  Het belangrijkste is misschien nog wel dat ze de blues in zich heeft. Niet alleen omdat ze de blues zingt, maar ook omdat haar stembuigingen doordrenkt zijn van alles waar de blues voor staat.

Dit theaterseizoen kruipt Carmen Gomes in de huid van Ray Charles, ‘The Genius of Soul’. Zij brengt het verhaal van deze opzienbarende zanger/componist in een intiem concert waarin zijn grootste hits worden afgewisseld met obscuur kleine juweeltjes uit zijn brede repertoire. Songs als 'Hallelujah, I just love her so', 'Georgia on my mind’, 'I got a woman', 'Unchain my heart', 'Drown in my own tears', 'Let the good times roll' en ook minder bekende songs. Samen met haar band doet ze een greep uit de mooiste, meest swingende en succesvolle songs van dit muzikale genie, daarmee balancerend op de rand van Soul, Jazz en Blues.De band ‘Carmen Gomes inc.’ bestaat uit: Carmen -zang; Folker Tettero - gitaar; Bert Kamsteeg -drums, Peter Bjørnild – contrabas. Conceptueel draait het om vier muzikanten die de perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek gemaakt door de vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één baas als bepalende factor is…………en dat is ‘het lied/the song zelf’.

Carmen Gomes won het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en de "Singer of the Year Award" bij het Concours van het Breda Jazz Festival. Ze maakte opnames met het Metropole Orkest, speelde op het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan, Copenhagen Jazzfestival en trad o.a. op met Louis van Dijk en Eric Vloeimans, Rob de Nijs, Angela Groothuizen en het Goede Doel. Carmen Gomes Inc. heeft diverse theater tournees gemaakt en 12 albums uitgebracht.

Concert vrijdagavond 1 februari 2019 – van 20.00 tot 23.00 uur. Locatie optreden: VILLA RANDWIJCK Catharina van Clevepark 10, Amstelveen; Vanaf Amsterdam te bereiken bus 347 (halte 1890- Kalfjeslaan); tram 5 & metro 51 (halte Uilenstede). Er is voldoende VRIJE PARKEERGELEGENHEID! Entree zaal: € 10;  Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje). ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting Tpodium’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.