Bijgewerkt: 26 mei 2024

Zesde Albert Heijn supermarkt is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Albert Heijn / Amstelveenweb.com
25-04-2006

Op dinsdagmiddag 25 april 2006 is de 6de Albert Heijn supermarkt van Amstelveen geopend naast het Winkelcentrum Kostverlorenhof. Het pand van de Peugeot-dealer (voorheen Koudijs) kwam vrij, omdat de autodealer naar de Spinnerij in Amstelveen-Zuid verhuisde.

Met de komst van een extra Albert Heijn supermarkt in het noordelijk deel van Amstelveen, is de concurrentie flink opgeschroefd. Dirk van de Broek zou haar 'monopoliepositie' op het Kostverlorenhof verliezen.

Jan van Zanen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De opening werd verricht door burgemeester Jan van Zanen


De speech van de burgemeester:


Dames en heren,

Wijk- en buurt bewoners, meneer Wakkie, meneer Dik en niet te vergeten filiaalmanager meneer Kruk en medewerkers van dit nieuwe filiaal.

Welkom op deze mooie locatie in de wijk Kostverloren en in dit winkelcentrum Kostverlorenhof. Als burgemeester heb ik bij dit soort gelegenheden een enkele keer een ceremoniële rol en vaak de eer om een nieuw bedrijf of een nieuwe vestiging welkom te heten. (Bij dit bedrijf het te doen is overigens een uitzondering: op speciaal verzoek van de heer Schouten!). Vandaag doe ik dat nadrukkelijk samen met de kersverse wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot. (Dames en heren: ik stel graag aan u voor … de heer Groot).

Het heeft zo’n twee-en-een-half jaar geduurd voordat we vandaag met elkaar de deuren openen van deze vestiging. De constatering van asbest in het gebouw gooide wat roet in het eten, maar inmiddels is het pand veilig en volledig schoongemaakt en bouwkundig opgeknapt. Vanzelfsprekend was er ook oog voor de belangen van de omwonenden en wijkbewoners.

Een winkelvoorziening erbij, draagt over het algemeen bij aan het woongenot. Het is geenszins de bedoeling dat er op enigerlei wijze (extra) overlast ontstaat. Daarom is de gemeente verheugd dat het laden en lossen op een veilige manier gebeurt via een nieuwe laad- en loshaven. Zonder (extra) overlast voor de omwonenden en de buurt.

Het wijkplatform – voor onze gemeente een belangrijke partner - is gedurende de gehele ontwikkeling steeds op de hoogte gehouden van de vorderingen. Communicatie is ook gebeurd in goed overleg met de wijkpartners. U begrijpt dat ik geen reclame ga maken voor de firma Albert Heijn, alle supermarkten, winkels, groot en klein, zijn ons even lief (kom niet voor niets uit een familie van kleine middenstanders), maar ik wil wel benadrukken dat dit filiaal namens de gemeente van harte welkom te heren.

Wij gaan ervan uit dat het samen met de andere detailhandel in dit winkelcentrum een prachtig winkelaanbod levert voor de wijkbewoners en bezoekers van de wijk Kostverloren.

Daarom wens ik de filiaalmanager, alle  medewerkers (zo’n 100 heb ik inmiddels begrepen) veel succes met het bedrijf.

En natuurlijk vooral de bewoners van Kostverloren veel winkelgenot. Als u goed kijkt ziet u dat al veel publiek buiten staat te wachten …

Dank voor uw aandacht.

Burgemeester Jan van Zanen
Vooral de bewoners van Kostverlorenhof en omgeving zullen van de nieuwe Amstelveense winkel gebruiken, verwacht manager Ron Kruk. "Inwoners van Amstelveen doen graag boodschappen bij Albert Heijn, blijkt uit onderzoek. Ook de mensen die in de omgeving van het Kostverlorenhof wonen, willen graag naar Albert Heijn, maar vinden de Beneluxbaan een obstakel.

Albert Heijn Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Applaus voor de burgemeester

Toen er aan het Westelijk Halfrond een locatie beschikbaar kwam, hebben we dan ook geen seconde geaarzeld."

De nieuwe winkel is zo'n 1.000 vierkante meter groot en biedt de klant veel keuzemogelijkheden. "We hebben meer dan ooit gekeken naar de wensen van de klanten bij het samenstellen van het assortiment," zegt Ron Kruk.

Albert Heijn Ron Kruk Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Supermarktmanager Ron Kruk tijdens zijn speechWethouder J.W. Groot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De nieuwe wethouder Economische zaken (r) Jan-Willem Groot was ook aanwezig


"Daarom zie je bij ons een enorm versaanbod met opvallend veel verse kant-en-klaarmaaltijden, kaassoorten en delicatessen." Het assortiment is compleet en gevarieerd; de klant vindt er naast de verse artikelen ook een keur aan kwaliteitswijnen, vruchtensappen en diepvriesproducten. En, onze supermarkt is elke dag, behalve zondag, open van 08.00 tot 21.00 uur."

Opening Albert Heijn Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De burgemeester en de Albert Heijn manager knippen het lint doorPubliek Albert Heijn Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het publiek stroomt binnen


In Albert Heijn-Westelijk Halfrond zal de sfeer gemoedelijk zijn, belooft Ron Kruk. "Onze medewerkers zullen de klanten met raad en daad terzijde staan. In de winkel gaan zo'n 100 mannen en vrouwen aan de slag. Sommigen komen uit andere Albert Heijn-supermarkten. Het overgrote deel is nieuw aangenomen en woont in de directe omgeving van de winkel. Onlangs maakte het complete team op een speciale avond kennis met elkaar. We kennen elkaar nog maar net, maar het klikt en er staat nu al een geweldig team te popelen om de klanten te ontvangen."Albert Heijn verkoopsters Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De popelende nieuwe verkoopsters van Albert HeijnAlbert Heijn Kostverlorenhof  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De nieuwe zaak van Albert Heijn is geopend


AH supermarkten in Amstelveen:

Bourgondischelaan 14-28

Brink 20

Groenhof 144

Rembrandthof 49

Westelijk Halfrond 70

Westwijkplein 90

Website: Albert HeijnAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.