Bijgewerkt: 8 december 2022

Zetelverdeling verkiezingen Europees Parlement 2019-2024

Nieuws -> Informatief

Bron: EU Parlament
07-06-2019

De nieuwste updates in de zetelverdeling zijn steeds te vinden op https://verkiezingen-resultaten.eu/ . Deze nieuwste zetelverdeling is gebaseerd op:

-Definitieve uitslagen in 13 landen: Oostenrijk, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Slowakije , Estland, Malta, Polen, Luxemburg, V.K.

-Voorlopige uitslagen in 14 landen: België, Bulgarije, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Portugal, Roemenië, Slovenië, Spanje, en Zweden

-Nationale prognoses in Ierland

Foto Amstelveen
(Bron EU Parlament - 2019)

Zetelverdeling van het Europees Parlament 2019-2024


Nieuwe updates worden gepubliceerd op https://verkiezingen-resultaten.eu/. Hier vindt u tevens de verkiezingsuitslagen per land, het aantal zetels per fractie en per land, de zetelverdeling per door nationale partijen en politieke fracties, het genderevenwicht van de gekozen EP-leden of de opkomstpercentages. Het is ook mogelijk om uitslagen onderling te vergelijken, meerderheden te simuleren of een widget te installeren.

Foto Amstelveen
(Bron EU Parlament - 2019)

Opkomst per land tijdens de verkiezingen van het Europees Parlement 2019


Het geschatte opkomstpercentage laat een significante stijging zien. Het EU-opkomst gemiddelde ligt nu op 50, 97 % in de gehele EU (inclusief het V.K.). Dit is het hoogste percentage van de laatste 20 jaar.

Sinds 2009 bestaat een fractie conform het Reglement van het Europees Parlement uit minstens 25 leden uit ten minste zeven lidstaten. Samenstelling van het Europees Parlement op basis van beschikbare voorlopige of definitieve nationale resultaten die zijn gepubliceerd nadat de stemming is afgelopen in alle lidstaten, op basis van de structuur van het uittredend Parlement.

Politieke fracties in het Europees Parlement:

EVP -Fractie van de Europese Volkspartij (christendemocraten)

S&D - Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement

ECR - Fractie Europese Conservatieven en Hervormers

ALDE&R - Fractie Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa + Renaissance + USR PLUS

GUE/NGL - Confederale Fractie Europees Unitair Links/Noords Groen Links Groenen/EVA - Fractie De Groenen/Vrije Europese Alliantie

EFDD - Fractie Europa van Vrijheid en Directe Democratie

ENV - Fractie Europa van Naties en Vrijheid

NI - Niet-fractiegebonden leden Overigen - Nieuw gekozen leden die niet tot een fractie van het aftredend Parlement behorenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.