Bijgewerkt: 25 juni 2024

Zeven nominaties voor de Amstelveense Architectuurprijs 2017

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-11-2017

Breng uw stem uit op het mooiste huis of gebouw van Amstelveen! Er zijn veel mooie, originele, opvallende woningen en andere gebouwen in Amstelveen, maar welke vindt u het mooist? Een vakjury, onder voorzitterschap van Xander Karskens, heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de Amstelveense Architectuurprijs. In de categorieën ‘woningen’ en ‘utiliteitsbouw’ zijn elk 7 gebouwen genomineerd (pdf 8 pagina’s). Het gaat hierbij om objecten die na 2013 zijn opgeleverd. Op www.amstelveen.nl/architectuurprijs kunt u zien welke gebouwen genomineerd zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het dubbel woonhuis aan de Amsteldijk-Noord ontworpen door Woltjer Berkhout Architecten is een van de genomineerde gebouwen. Het project bestaat uit twee huizen, met ieder een bijgebouw in de tuin. De constructie is opgebouwd uit stalen portalen en staalplaatbetonvloeren. De gevels en daken zijn gemaakt van sandwichpanelen. De warmtepomp, warmtewisselaar-installatie en daken die geheel bestaan uit Photo Voltaic (PV)-panelen maken de woningen energieneutraal


U kunt tot en met 13 november 2017 een stem uitbrengen op uw favoriete gebouwen (in elke categorie één) door een e-mail te sturen naar architectuurprijs@amstelveen.nl Op 16 november maakt de jury bekend welke gebouwen de vakjuryprijs hebben gewonnen. De wethouders Peter Bot (BBA) en Maaike Veeningen (D66) maken de publieksprijzen bekend. De winnende architecten zullen tijdens een feestelijke uitreiking in het Cobra Museum hun prijs in ontvangst nemen. Maak kans op een dinercheque van 200 euro! Breng uw stem uit via architectuurprijs@amstelveen.nl en geef daarbij uw motivatie. Onder de personen die een motivatie geven, verloten wij een dinercheque van 200 euro, te besteden in een Amstelveens restaurant naar keuze.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.