Bijgewerkt: 22 februari 2024

Zijdelweg eerste weekend van maart afgesloten

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
23-02-2010

De provincie Noord-Holland legt een vrije busbaan voor de Zuidtangent aan. Een onderdeel van de busbaan is een bustunnel ter hoogte van de Zijdelweg in Uithoorn. Om de bustunnel te kunnen bouwen met zo min mogelijk hinder voor het verkeer wordt een stuk van de Zijdelweg tijdelijk verlegd. De Zijdelweg is vanwege deze werkzaamheden het weekend van 5 maart 2010 afgesloten voor het verkeer.

Van 1 tot en met 5 maart: fietsers en voetgangers

Van maandag 1 maart tot en met vrijdag 5 maart is het fiets- en voetpad aan de oostzijde van de Zijdelweg ter hoogte van de fietstunnel afgesloten. Fietsers en voetgangers moeten oversteken bij de kruisingen Prinses Christinalaan en de Wiegerbruinlaan om gebruik te maken van het fiets- en voetpad aan de westzijde.

Van 1 tot en met 5 maart: autoverkeer

Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 maart, van 9.00 tot 15.00 uur wordt het autoverkeer op de Zijdelweg ter hoogte van de fietstunnel om en om over één rijbaan geleid met behulp van verkeerslichten. Voor 9.00 uur en na 15.00 uur is de rijbaan in twee richtingen vrij.

Weekendafsluiting van 5 tot en met 8 maart

Van vrijdag 5 maart 20.00 uur tot en met maandag 8 maart 5.00 uur is de Zijdelweg tussen de kruising Prinses Christinalaan en de Wiegerbruinlaan afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Ook voor fietsers en voetgangers. De omleidingsroute loopt via de Prinses Christinalaan, Boerlagelaan, Alfons Arienslaan en de Wiegerbruinlaan. De percelen van de aanwonenden, de Renault-garage en het tankstation blijven tijdens de afsluiting bereikbaar.

Aanleg bustunnel

Tijdens de aanleg van de bustunnel kan het verkeer gebruikmaken van de Zijdelweg. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers geldt op het verlegde deel van de Zijdelweg een maximumsnelheid van 30 km/u. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind mei zover gevorderd dat de Zijdelweg weer in de originele staat kan worden teruggebracht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.