Bijgewerkt: 29 maart 2024

Zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg voor ZHA

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
28-06-2012

Op dinsdag 26 juni 2012 heeft Jacqueline Cramer, voormalig minister van Milieu, het zilveren certificaat 'Milieuthermometer Zorg' uitgereikt aan Ziekenhuis Amstelland, als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland. Het ziekenhuis heeft het certificaat gekregen voor de duurzame bedrijfsvoering.

“Ziekenhuis Amstelland is al vanaf de start bij het Milieuplatform Zorgsector betrokken, en bezig met duurzame bedrijfsvoering”, zo vermeldde ook Jacqueline Cramer in haar speech tijdens de uitreiking van de milieucertificaten. Naast Ziekenhuis Amstelland behaalde ook het OLVG (Amsterdam) het zilveren niveau. De Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen ontvingen het bronzen keurmerk.

zha Amstelveen
(Foto ZHA - 2012)

Jacqueline Cramer overhandigt het certificaat aan Peter Karsman


Voorbeeldfunctie

Ziekenhuis Amstelland wil zich profileren als gezonde en duurzame onderneming, omdat het als maatschappelijke organisatie een voorbeeldfunctie heeft. In de praktijk staan in Ziekenhuis Amstelland met name het nemen van concrete milieumaatregelen en het inzichtelijk maken van de milieueisen centraal. Door samenwerking tussen de verschillende disciplines in het ziekenhuis en met andere partijen in de branche, komt het ziekenhuis steeds een stapje verder in het optimaliseren van milieuzorg.

Brons, zilver… goud?

Eind 2011 viel de beslissing om voor het milieucertificaat te gaan. “Begin 2012 gingen we in eerste instantie voor brons, maar in het achterhoofd blonk reeds het zilver en zie nu het resultaat. Een zilveren medaille, een bijzondere prestatie in het bijzonder mogelijk gemaakt door de manager bedrijfsbureau Angèle van Zundert.

Zij was de drijvende kracht.”, vertelt Peter Karsman, voormalig manager Facilitair Bedrijf van Ziekenhuis Amstelland, in zijn voordracht tijdens de uitreiking. Karsman, milieucoördinator Hannie Smit en manager bedrijfsbureau Angèle van Zundert zijn trots op het behaalde resultaat. “Maar, we zijn natuurlijk nog niet klaar”, aldus Angèle van Zundert, “We gaan voor goud!”.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.