Bijgewerkt: 7 december 2023

Zilveren Pluim voor redders van verkeersslachtoffer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-12-2012

Op donderdag 20 december 2012 zijn twee mensen geëerd met een Zilveren Pluim. Zij kregen deze uitgereikt door Eric van den Boogaart en Onno Brens van politie Amsterdam-Amstelland. Het gaat om twee personen die op vrijdag 12 oktober 2012 een bestuurder hebben gered bij een verkeersongeluk tussen een lijnbus en een personenauto. De Zilveren Pluim is een eerbetoon van de politie voor oplettende burgers.

bus 170 Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2012)

De bus 170 tussen de planten na de aanrijding op 12 oktober 2012


Tijdens het ongeluk in oktober is één persoon zwaargewond geraakt. Een traumahelikopter, drie brandweerwagens, zeven ambulances en meerdere politie-eenheden zijn ter plaatse geweest. De bus is deels in het water terecht gekomen, de personenauto vloog in de brand. In de bus raakte niemand gewond.

De redders hebben de bestuurder uit de brandende personenauto gehaald. Het slachtoffer was ook aanwezig bij de bijeenkomst. Hij is nog niet helemaal hersteld. De uitreiking van de pluimen vond plaats op het raadhuis, burgemeester Van Zanen was bij de bijeenkomst aanwezig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.