Bijgewerkt: 15 juni 2024

Zoektocht naar interieur foto's van de oude en nieuwe Handwegkerk

Nieuws -> Oproep

Bron: Amstelveenweb
21-06-2023

Jan van den Heuvel heeft al veel gegevens over en foto’s van zijn familie die in Amstelveen woonde aan de Van Dam van Isseltweg gevonden, die Amstelveenweb mocht publiceren. Nu is hij op zoek naar foto’s van de Oude Handwegkerk die op nr 109 stond en de ‘Nieuwe’ Handwegkerk die op nr 117 te vinden was. De Oude Handwegkerk, zie grijze gebouw op de foto, heeft er lange tijd gestaan en is in gebruik gebleven tot 1899. Toen was een nieuwe kerk noodzakelijk en die werd 30 meter zuidelijker neergezet, zie gebouw geheel rechts.  Er tussenin staat een wit gebouwtje, dat is de oude school waar Jan van den Heuvel zijn grootvader op heeft gezeten, waar later het jaartal 1890 op is gezet.(Foto Particuliere Collectie)

Links op de foto het eerste gebouw van de Handwegkerk en rechts de Handwegkerk die in 1899 in gebruik werd genomen.(Foto Particuliere Collectie)

Links de oude Handwegkerk naast de verbouwde oude school met anno 1890

Zoals gezegd: Jan van den Heuvel is nu op zoek naar interieurfoto's van de ‘nieuwe’ Handwegkerk van voor 1960 en indien mogelijk foto’s van het interieur van de oude Handwegkerk.


Foto Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2003)

Voormalige Handewegkerk aan de Handweg

Heeft u interieur foto’s van één of beide gebouwen, dan zou dat geweldig zijn. Is het mogelijk dat Amstelveenweb deze zou mogen ontvangen om te publiceren èn om door te geven aan Jan van den Heuvel?


Mail naar José van Amstelveenweb.com, zodat we kunnen bespreken hoe een kopie van de foto’s te verzenden, of dat we eventueel langs komen als u niet te ver van Amstelveen af woont om ze te fotograferen.


Jan van den Heuvel en Amstelveenweb.com kijken uit naar uw reactie.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.