Bijgewerkt: 28 maart 2024

Zomeractie met gratis vakantietas van Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
26-06-2020

Gratis vakantietas bij het lenen van boeken. Bibliotheek wil met zomeractie jeugd aan het lezen krijgen. Een zomervakantie zonder boeken kan bij jonge kinderen zorgen voor een terugval in hun leesniveau. Omdat lezen belangrijk én leuk is, deelt de bibliotheek gratis vakantietassen uit aan ieder kind dat boeken komt lenen. De tas staat klaar vanaf zaterdag 4 juli 2020 in Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein, Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn (op = op). In de vakantietas zit een kaart met leuke leesopdrachten. De kinderen mogen de tas zelf vullen met nieuwe boeken voor in de vakantie. Medewerkers helpen mee met het uitzoeken.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2020)

Gratis vakantietassen


Leeshonger aanwakkeren. 'Een boek moet je grijpen, maar daarvoor heb je wel een boek nodig dat bij je past. Het moet aansluiten bij je interesses, aantrekkelijk zijn en van het juiste niveau zijn. Wij helpen daarbij en wakkeren de leeshonger aan,' aldus Maarten Spaan, leesconsulent van de bieb. 'Wanneer kinderen regelmatig lezen in hun vrije tijd, breiden ze hun woordenschat en leesvaardigheid uit. Dat stimuleert ze om vaker een boek te pakken en zo blijven ze groeien. Dat is de positieve spiraal die we willen bereiken, in de bibliotheek en op school.' Als afsluiter van het schooljaar en opmaat voor de zomeractie maakte de bibliotheek video’s met boekentips voor in de klas. De bibliotheek heeft het onderwijs tijdens de coronacrisis geholpen om het lezen onder de aandacht te houden bij leerlingen.

Kinderen zijn gratis lid van de bibliotheek. Voor volwassenen heb je voor een paar euro al een maandabonnement. Als je lid bent, kun je ook lenen uit de Online Bibliotheek, met duizenden e-books en luisterboeken. De gratis VakantieBieb-app heeft 60 e-books voor verschillende leeftijden, ook als je niet lid bent. Naast boeken lenen is er veel meer te doen bij de Bibliotheek Amstelland. Zo is er een verrassend zomers programma met binnen- en buitenactiviteiten. Kijk voor alle informatie en boekentips op www.debibliotheekamstelland.nl/zomer.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.