Bijgewerkt: 19 april 2024

Zomeractiviteiten van 2020 bij SAKB KunstLokaal

Nieuws -> Informatief

Bron: SAKB KunstLokaal
01-07-2020

In het gebouw van SAKB KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan wordt weer getekend, geschilderd en gebeeldhouwd. Voor de komende zomer is een aantrekkelijk programma aan workshops en open ateliers opgesteld.

Toen er na de versoepeling van de corona lockdown weer gewerkt mocht worden in het gebouw van SAKB KunstLokaal, zijn er veiligheidsmaatregelen getroffen die uitstekend blijken te werken. Er wordt gestreefd naar anderhalve meter afstand, maar waar dit moeilijk is, worden verrijdbare spatschermen tussen de deelnemers geplaatst. Handgel en aanvullende regels zorgen ervoor dat je veilig in een groepje creatief en gezellig samen bezig kunt zijn. En dat de hele zomer door, op de wekelijkse open ateliers of in workshops in juli en augustus.

Foto Amstelveen
(Bron SAKB - 2020)

De zomerflyer 2020 van SAKB KunstLokaal


Tijdens een open atelier wordt er geen les gegeven, maar werk je voor jezelf. Natuurlijk kun je de leider/leidster van het open atelier om advies vragen en je kunt met de andere deelnemers elkaars werk bespreken. Er zijn open ateliers beeldhouwen, model- en portrettekenen, bloemen en planten schilderen en grafisch werk. Kijk op www.sakb.nl voor de dagen en tijden.

Drie docenten geven deze zomer bijzondere workshops. In juli en augustus gaat Britt van Dam deelnemers kennis laten maken met zijdeschilderen. Eerst oefenen op een proeflapje, en dan op een andere lap werken aan een eindproduct. Ze geeft twee verschillende soorten workshops: voor kinderen, waar het eindproduct een knuffelkussentje is, en voor volwassenen, die aan een T-shirt werken.

Edgar Jansen neemt zijn deelnemers mee naar buiten, het park in of Amsterdam in. Op 18 juli kun je een impressionistische picknick schilderen in een park, compleet met model. Op 26 juli neemt hij je mee naar een mooie plek in het centrum van Amsterdam om een stadsgezicht te tekenen of te schilderen. In zijn workshops in augustus gaat het om bomen tekenen of schilderen.

Bij Piet Reekers kun je begin augustus 2020 terecht om wolken te tekenen of schilderen en, in een andere workshop, om een kubistisch schilderij te maken van een dorp in een landschap. In drie andere workshops helpt hij je bij waar je zelf op dat moment het liefste aan werkt. SAKB KunstLokaal wenst iedereen een fijne zomer, misschien zonder verre vakantiereis, maar mét een of meerdere leuke creatieve dagen in ons gebouw. Waarschijnlijk wordt het aanbod aan workshops nog uitgebreid. Zie www.sakb.nl voor meer info.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.