Bijgewerkt: 8 februari 2023

Zomerconcert Canto Ostinato in Bibliotheek Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Bibliotheek Amstelland
06-06-2014

Uithoorn - Voor de tweede keer geeft Arielle Vernède in Bibliotheek Uithoorn een zomerconcert. Zij zal naast een Fantasie en Fuga van J.S. Bach een solo uitvoering geven van de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Ook zal zij ruim aandacht schenken aan het verhaal achter dit werk.

Arielle Vernède is een van de Nederlandse pianisten die de Canto, oorspronkelijk geschreven voor meerdere toetsinstrumenten, vanaf het ontstaan in nauwe samenwerking met de componist heeft uitgevoerd. In 2012 kreeg zij toestemming van Simeon ten Holt om solo uitvoeringen van het werk te geven. De CD hiervan kunt u na afloop van het zomerconcert bij haar aanschaffen.

Foto Amstelveen
(Bron Arielle Vernède - 2014)

Concertpianiste Arielle Vernède


Het Zomerconcert is op donderdag 26 juni 2014 van 20.15 uur tot 21.30 uur in Bibliotheek Uithoorn. De toegangsprijs bedraagt € 12,50. Voor pashouders van de bibliotheek is dit €10,-In de voorverkoop geldt een korting van € 1,- op genoemde bedragen. Kaarten kunt u online bestellen via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl  of in een van de Amstelland bibliotheken.

Canto Ostinato is een avondvullende compositie voor toetsinstrumenten van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012). Het stuk werd gecomponeerd tussen 1973 en 1976 onder de naam Perpetuum. Een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel Canto ostinato gekozen. Deze wordt vaak vertaald als "koppig (obstinaat) lied", maar in feite wordt met de muziekterm "ostinato" een kort muzikaal motief bedoeld dat gedurende een compositie (of een deel daarvan) telkens wordt herhaald.De première werd gespeeld op 25 april 1979 in Bergen (Noord-Holland) door de componist, Stanley Hoogland en Chaim Levano op drie piano's en Andries Hubers (vanwege de kosten) op een elektronisch orgeltje.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.