Bijgewerkt: 6 december 2021

Zomerfeest Intercultureel Vrouwenplatform

Nieuws -> Cardanus

Bron: Conchita Willems
23-06-2011

De betekenis van saamhorigheid

Het Intercultureel Vrouwenplatform en de Stichting Cardanus organiseerden woensdagmiddag 22 juni 2011 een zomerfeest in het MOC-gebouw op de Lindenlaan. Zelfgebakken koekjes, salades en broodjes sierden de tafels, waar omheen levendig van gedachten werd gewisseld.

zomerfeest Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

Zomerfeest in het MOC-gebouw


De ruim 50 vrouwen van diverse herkomst proefden van elkaars lekkernijen. De kinderen tekenden en deden spelletjes onder begeleiding van twee moeders. Karakteristiek was de hartelijke sfeer, waarin de gesprekken werden gevoerd en de spelletjes werden gespeeld. Oog voor elkaar en genieten van elkaar doen goed.

Een voorval: een meisje ging naast een mevrouw zitten en wilde wat drinken. Maar toen zij net een slok wilde nemen, merkte zij dat de vrouw daar zat. Ze bood haar een snoepje aan. De vrouw nam het dankbaar van haar aan en glimlachte naar haar.

Haar glimlach was zo intens mooi, dat het meisje het nog eens wilde zien en daarom gaf zij haar nog een koekje. Opnieuw schonk zij haar een glimlach. Het meisje was helemaal vertederd en verrukt! De middag kon plaatsvinden door de goede samenwerking met Vita, die voor de locatie zorgde, waarvoor hulde!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.