Bijgewerkt: 29 november 2022

Zomerworkshops voor 6 tot 12 jarigen in het Cobra Museum

Nieuws -> Informatief

Bron: Cobra Museum
24-07-2017

In de hele zomervakantie van 2017 organiseert het Cobra Museum zomerworkshops. Ze worden gehouden in het prachtige Atelier CoBrA en bieden steeds plek aan maximaal 15 kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Er zijn drie verschillende workshops alle drie gebaseerd op de tentoonstelling Radicale Sociale Animale Talen. Ouders kunnen de tentoonstellingen en/of het Museumcafé bezoeken, terwijl de kinderen creatief bezig zijn met de twee uur durende workshop. De zomerworkshops zijn tot stand gekomen dankzij de steun van Rabobank Amstel en Vecht.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het gebouw van het Cobra Museum in Amstelveen


WORKSHOP EXPERIMATERIE. Zondag 30 juli en zondag 20 augustus 2017 14.30-16.30 uur de kunstenaar Navid Nuur laat in het Cobra Museum een aantal materiële experimenten zien, waarbij hij zelfs de uitwerpselen van dinosaurussen en palmboom as gebruikte! In Experimaterie gaan deelnemers gehuld in labjassen als alchemisten scheikundige proeven doen met materie. Dit gebeurt speels en onderzoekend het we geven alle ruimte aan het toeval. Het proces is daarom net zo belangrijk als de uitkomst.

WORKSHOP ECO-SCULPTUREN. Zondag 6 en zondag 27 augustus 2017, 14.30-16.30 uur kunstenaar Erik van Lieshout laat in de tentoonstelling zien hoe je op een eigen eiland langzaam een eigen wereldje creëert met de spullen die ter plekke aanwezig zijn. In de workshop Eco-Sculpturen ga je een natuurlijke sculptuur maken en verbind je kunst met natuur! We denken na over de omgang met de natuur op een creatieve manier. Zo leer je een kunstzinnige sculptuur met organisch materiaal te maken.

WORKSHOP IK ZIE BEESTEN! Zondag 13 augustus en zondag 3 september 2017, 14.30-16.30 uur. De CoBrA kunstenaars hebben heel veel beesten geschilderd en veel beestenbeelden gemaakt. Ontwerpers Polylester hebben zich daardoor laten inspireren en de wanden van de tentoonstelling veranderd in een soort beesten. Dat kan je zien als je goed kijkt. Het is een illusie. In deze workshop leer je hoe je naar een voorwerp kan kijken en er een beest in kan zien. Door je fantasie los te laten op een steen, of een stuk hout en die te bewerken kun je fantastische beesten maken! Kosten voor alle workshops zijn € 12 (excl. entrée). Rabobank pashouders betalen voor deze workshops geen entrée voor het museum! Inschrijven via www.cobramuseum.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.