Bijgewerkt: 22 februari 2024

Zondagwandeling in het Meanderpark

Nieuws -> Natuur

Bron: IVN-Amstelveen
11-05-2007

Onder leiding van natuur gidsen gaat IVN-Amstelveen op zondag 13 mei 2007 wandelen in het Meanderpark, een heempark dat begin jaren '60 werd aangelegd op de kale strook tussen A9 en de 6 nieuwe torenflats die daar toen net neergezet waren.

Het boeiende ontwerp is van C.P. Broerse, de bekende eerste directeur van de Dienst Plantsoenen die zoveel heeft bijgedragen aan Amstelveens reputatie op het gebied van inheemse flora in haar parken en groen. Het Meanderpark is aangelegd als wandelpark met vijvers en met een inheemse begroeiing die alle onderhoud krijgt die nodig is.

Meanderpark Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het Meanderpark in Amstelveen naast de snelweg A9. Het park loopt tot de Beneluxbaan, langs de flatsZo is in de afgelopen ruim 40 jaar dit park uitgegroeid van een kale vlakte tussen de nieuwbouw en snelweg tot een rijk en mooi begroeid terrein, echt een oase van rust in een drukke omgeving van het moderne stadshart. Het is een heerlijke sensatie hier rond te lopen. De naam Meander slaat op de slingerende vorm van het park, water en paden, waardoor de 4,4 ha. oppervlakte veel meer lijken.

Op zondag kunt u kijken naar de bloemen die in de voorzomer al zo talrijk staan te bloeien hier: moerasspirea en kattenstaart. In het water bloeien de watergentiaan en waterdrieblad. Maar er zijn ook zangvogels in bomen en struiken en reigers en eenden in de vijvers.

Aanmelden niet nodig; deelname is gratis

Verzamelen op zondag 13 mei 2007 14 uur bij de fietstunnel onder de A9 tussen Stadshart (buitenplein) en Lindenlaan (burgemeester Rijnderslaan) aan de kant van het Meanderpark.

Website: IVN-Amstelveen


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.