Bijgewerkt: 25 mei 2024

Zonnehuisgroep Amstelland en ROC Nova College gaan samenwerken

Nieuws -> Informatief

Bron: Zonnehuisgroep Amstelland
22-07-2011

De Zonnehuisgroep Amstelland en ROC Nova College gaan hun samenwerking uitbreiden om huidige en aankomende medewerkers op te leiden voor de verschillende functies in de ouderenzorg en de thuiszorg: Helpende, Verzorgende-IG (Individuele Gezondheidszorg), Mbo-Verpleegkundige. De partners ondertekenden woensdag 20 juli 2011 de samenwerkingsovereenkomst.

ROC Amstelveen
(Foto Zonnehuisgroep Amstelland - 2011)

Vlnr.: Bas Brussaard, manager P & O Zonnehuisgroep Amstelland, Esther van Gog, manager externe relaties ROC Nova College, Marjan Sprecher, Raad van Bestuur Zonnehuisgroep Amstelland en Harry Bemelmans directeur, ROC Nova College na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst


Als eerste starten in september de opleidingen Helpende en Verzorgende-IG in de beroepsbegeleidende leerweg (werkend leren). Bijzonder hierbij is dat de cursisten de lessen kunnen volgen in de instelling. ROC Nova College verzorgt de opleiding namelijk op de werkvloer, zodat praktijk en theorie optimaal op elkaar aansluiten en de opleiding is afgestemd op de visie, identiteit en aanpak van Zonnehuisgroep Amstelland.

Zonnehuisgroep Amstelland en ROC Nova College hebben al meerdere succesvolle leerafdelingen, waarbij cursisten van verschillende opleidingsniveaus in de beroepsopleidende leerweg (leren en stage) leren om zelfstandig een afdeling te gaan draaien. Ook hier verzorgt ROC Nova College de lessen op de werkvloer.

Het gaat in alle gevallen om landelijk erkende opleidingen met de specifieke professionele identiteit van Zonnehuisgroep Amstelland en de aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling die kenmerkend is voor ROC Nova College. Naast deze reguliere opleidingen zullen de samenwerkingspartners specifieke opleidingen ontwikkelen die passen bij de ambities van de beide partners.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.