Bijgewerkt: 8 mei 2024

Zonnepanelenactie start in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-03-2024

Omdat er steeds meer bedrijven zonnepanelen aanbieden, is het voor woningeigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarom organiseert de gemeente een zonnepanelenactie voor haar inwoners. Met deze actie wil de gemeente het opwekken van duurzame energie makkelijker maken en stimuleren.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid,: “We zien een toename in de populariteit van zonnepanelen na het besluit van de Eerste Kamer om de salderingsregeling voort te zetten. Met deze actie maken we de aanschaf van zonnepanelen voor Amstelveners makkelijker. Er is een goede leverancier geselecteerd, die kwalitatieve panelen tegen een scherpe prijs aanbiedt.”

Voordelen. De panelen verlagen de energierekening, verminderen de CO₂-uitstoot en wekken eigen energie op. Bijkomend voordeel is dat btw op zonnepanelen sinds 2023 is afgeschaft. Particulieren hoeven de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Zonnepanelen op het dak van het hoofdgebouw van de speelboerderij Elsenhove in oktober 2017

Online informatiebijeenkomst inwoners. Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 14 maart 2024 van 19.30-20.30 uur een online informatiebijeenkomst georganiseerd voor inwoners. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de zonnepanelenactie verder worden toegelicht en kunnen inwoners vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie voor inwoners. Inwoners kunnen zich na de informatieavond op 23 maart 2024 inschrijven voor de zonnepanelenactie. Als ze zich hebben ingeschreven ontvangen ze een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie. Aanmelden en inschrijven voor de actie kan via op de website.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.