Bijgewerkt: 7 december 2023

Zonnestein 66

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
01-12-2006

Op woensdag 6 december 2006 organiseert de gemeente Amstelveen een informatieavond voor omwonenden over Zonnestein 66 in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis van Amstelveen, Laan Nieuwer-Amstel 1 te Amstelveen. Het is een inloopavond die van 19 uur tot 21 uur zal duren.

Wat is Zonnestein 66?

Het gebied dat in het noorden begrensd door de bebouwing aan Selde Rust, het oosten door Brantwijk, in het zuiden door Zonnestein en in het westen door de groenstructuur langs Tulpenburg.

De gemeente wil op dit gebied woonappartementen realiseren met maximaal 6 bouwlagen op de plaats van de huidige sporthal op Zonnestein 66. In het concept nota staat, dat:… “het bouwen van een appartementencomplex voor van 35 koopappartementen, met op de begane grond een kinderdagverblijf voor 5 groepen met een ondergrondse of inpandige parkeergarage”….

Belangenvereniging Elsrijk Oost

De bewoners van Elsrijk Oost, die zitting hebben in de klankbordgroep Zonnestein 64 en 66, zijn het niet eens met het gepresenteerde concept Nota van Uitgangspunten. Zij gaan niet akkoord met een appartementencomplex in welke vorm dan ook. Op de klankbordgroep vergadering werd gezegd, dat een aantal leden hiermee akkoord waren gegaan.

Echter de leden gaan alleen akkoord met het plan om een kinderdagverblijf op te richten. Dit is dan ook conform het huidige bestemmingsplan.

Wordt vervolgd……………


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.