Bijgewerkt: 23 september 2021

Zoom gesprekken tijdens het 2de coronaspreekuur van wethouder Gordon

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-03-2021

Voor het tweede coronaspreekuur op donderdag 4 maart 2021 hadden zes bedrijven zich aangemeld. Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken sprak met een business-to-business ondernemer van een groothandel in sanitair, die het ook zwaar heeft. Met name voorraden die oplopen en afspraken met klanten op locatie die slechts een druppel op een gloeiende plaat zijn. Ook sprak zij met ondernemers in het taxivervoer, in de horeca, een judoschool en een lasergame-exploitant.

Bedrijven waarderen een luisterend oor en aandacht, maar vragen nu ook steeds meer vertrouwen van de overheid dat men op een goede manier kan omgaan met het weer veilig openstellen van (delen van) hun bedrijf. Ondersteuning van de gemeente kan ook bestaan uit het vergroten van sociale veiligheid op industrieterreinen als ondernemers gebruik maken van de ruimere openingstijden om de achterstanden in te halen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Screenshot van het 2de online coronaspreekuur van wethouder Gordon


Wethouder Floor Gordon: 'Bedrijven waarderen de creativiteit, waarmee we in Amstelveen proberen er voor ondernemers te zijn, zoals de noodlening en de ‘Anderhalve meter subsidie’ voor MKB bedrijven. Maar elke keer weer schrik je van het feit dat er ondernemers zijn die toch net buiten de boot vallen voor de landelijke financiële regelingen. Omdat ze net op het verkeerde moment zijn gestart, een herstart hebben gemaakt of op een andere manier niet onder de algemene regels vallen. We gaan ons weer sterk maken bij het Rijk om maatwerk te kunnen aanbieden vanuit de gemeente. Eigenlijk is de oproep aan het Rijk: als je zelf geen maatwerk levert, geef ons als gemeente dan de (financiële) middelen om dat maatwerk op lokaal niveau te regelen.'

Aanmelden voor het 3de coronaspreekuur. Het volgende spreekuur is op maandag 12 april 2021 15.00-17.00 uur. Ondernemers die behoefte hebben aan een gesprek met de wethouder, kunnen zich aanmelden via ondernemersloket@amstelveen.nl met als onderwerp coronaspreekuur wethouder Economische Zaken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.