Bijgewerkt: 25 mei 2024

Zorgen over aanmeldingen leerlingenvervoer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-07-2011

Van de verwachte 180 gezinnen die in het nieuwe schooljaar aanspraak maken op leerlingenvervoer hebben er 80 nog geen aanvraag ingediend voor het nieuwe schooljaar. Dit terwijl de benodigde documenten voor 1 juni 2011 in bezit van de gemeente moesten zijn.

Raat Amstelveen
(Foto gemeente Amstelveen - 2011)

De werkgroep 'leerlingenvervoer' overlegt in bijzijn van wethouder Herbert Raat hoe één en ander nog verder verbeterd kan worden.


Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs: ‘De aanmeldingen moeten op tijd binnen zijn, zodat we samen met de vervoerder met de inventarisatie kunnen beginnen en routes voor het nieuwe schooljaar kunnen samenstellen. Het afgelopen jaar heeft het college veel inspanningen verricht om het leerlingenvervoer soepeler te laten verlopen.

Er zijn goede afspraken gemaakt met vervoerder Klomp, er komen winterbanden en er is een werkgroep opgericht die onder andere bestaat uit betrokken ouders en scholen. Daarnaast stellen we in de Kadernota 50.000 euro extra beschikbaar voor het leerlingenvervoer. Nu zijn de ouders aan zet. Bij deze roep ik hen op hun kinderen zo snel mogelijk aan te melden voor het leerlingenvervoer’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.