Bijgewerkt: 25 juli 2024

Zorgen over en Zorgen in de Buurtkamer Keizer Karelpark

Nieuws -> Informatief

Bron: Monique van Rossum
21-01-2016


Vanaf 19 januari 2016 komt Hank van Essen, wijkverpleegkundige, iedere dinsdagochtend het Eigen Kracht Team (EKT) versterken in het MOC aan de Lindenlaan 75 in Amstelveen. Het EKT-team is een initiatief van de Buurtkamer en bedoeld om bewoners van de wijk Keizer Karelpark te ondersteunen in hun zelfstandigheid thuis.

Bij het EKT kunnen mensen hier ‘s morgens tussen 10 en 11 uur terecht met zorgen, informatie of vragen die liggen in de persoonlijke of relationele sfeer. Natuurlijk ook voor een gezellig gesprek of een lekker kopje koffie! Hank zegt hierover: “Het is mijn intentie om vanuit mijn deskundigheid als wijkverpleegkundige een bijdrage te leveren aan preventie in de wijk. Voordat professionele hulp ingeschakeld wordt voor een bepaald probleem zijn er vaak al signalen dat er iets mis is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het Maatschappelijk Ontmoetingscentrum (MOC) aan de Lindenlaan 75 in Amstelveen


Het kan gaan om jezelf, maar ook b.v. om een buurvrouw die gevallen is en zich daardoor nu moeilijker thuis zelfstandig kan redden, of een buurman met weinig sociale contacten die steeds vergeetachtiger aan het worden is. Ook is er afgelopen jaar veel veranderd in de zorg, waardoor veel mensen door het bos de bomen niet meer zien. Het is dan fijn om met iemand in gesprek te gaan die je hierover kan informeren, de weg wijzen en daar waar nodig ook ondersteunen.

Tot slot zullen ook professionals steeds meer gaan inzien dat de Buurtkamer op het gebied van preventie een steeds belangrijker rol vervult in de wijken - dicht bij de mensen - en in een leemte voorziet.”

Verdeling EKT team

Maandag- Dorien Mijksenaar- Buurtkamer KKP
Dinsdag- Hank van Essen- wijkverpleging
Woensdag- Emmy de Looij-Vita
Donderdag- Caron Honold ? wijkcoach van AanZ-Amstelveen
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.