Bijgewerkt: 18 mei 2024

Zwanenburgbaan buiten gebruik door onderhoud

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
07-06-2011

De Zwanenburgbaan van Schiphol (18C - 36C) is naar verwachting van maandag 6 juni tot en met zondag 12 juni 2011 buiten gebruik vanwege regulier onderhoud. Bij regulier onderhoud wordt o.a. de verlichting getest, eventuele scheurtjes in het wegdek worden behandeld en er worden stroefheidsmetingen gedaan. Een stroeve baan is belangrijk voor het veilig afhandelen van vliegverkeer.

Gedurende het onderhoud zal overdag op een aantal momenten de Buitenveldertbaan meer worden gebruikt. Deze krijgt tijdens een start- of landingspiek dan de functie van tweede start- of landingsbaan. Voor het baangebruik in de nacht heeft het onderhoud geen gevolgen, omdat de Zwanenburgbaan in principe ’s nachts niet wordt gebruikt.

De actuele weers- en verkeersomstandigheden bepalen of de werkzaamheden geheel volgens planning verlopen. Op www.bezoekbas.nl  is de actuele stand van zaken te vinden over de onderhoudswerkzaamheden, evenals informatie over het actuele baangebruik. Wie zich abonneert op de nieuwsberichten service van Bas, krijgt automatisch de meest recente informatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.