Bijgewerkt: 13 juli 2024

Zwembad De Meerkamp neemt maatregelen om om wachtlijst zwemlessen te verkorten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-09-2023

Zwembad De Meerkamp treft verschillende maatregelen om de wachtlijsten voor zwemlessen in de komende maanden terug te dringen. Door een intensieve wervingsactie is er extra personeel aangenomen, waardoor het mogelijk is om in september en oktober 170 extra kinderen te laten starten met het A-diploma.

Verder vinden na de herfstvakantie op zondagochtend zwemlessen plaats en zijn er in de herfstvakantie elke dag extra zwemlessen voor kinderen die vlak voor het afronden van hun A-diploma zitten. Hiernaast vinden er in 2023 nog drie extra afzwemmomenten plaats, waardoor tussen de 160 en 200 nieuwe kinderen kunnen starten. Ook beginnen in oktober acht aankomende zweminstructeurs met een interne opleiding bij De Meerkamp.

Dit moet begin volgend jaar ruimte bieden aan extra zwemlessen voor naar verwachting tussen de 250 en 320 nieuwe kinderen. 'In het kader van de zwemveiligheid is het belangrijk dat alle kinderen in Amstelveen een zwemdiploma kunnen halen en we kunnen daarmee niet wachten tot het nieuwe zwembad klaar is. Daarom zijn we met De Meerkamp om tafel gaan zitten om te kijken waar winst te behalen is op korte termijn. Een maatregel is bijvoorbeeld dat de zondagochtend van 09.00 en 12.00 uur ingericht wordt met zwemlessen. Het verkorten van de wachtlijsten en daarmee de zwemveiligheid van kinderen heeft op dit moment de hoogste prioriteit. Hiernaast gaan we kijken naar de vergoeding voor zweminstructeurs. Mocht een toeslag bovenop het salaris zweminstructeurs ertoe bewegen om voor Amstelveen te kiezen, dan willen we daar graag over in gesprek met de gemeenteraad' -zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Sport.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Vlnr.: Rommert Mulder (portefeuillemanager Vastgoed gemeente Amstelveen), Nora Fakirni SP-Amstelveen raadslid, pandeigenaar Duco Hiensch, wethouder Herbert Raat en Salah El-jalti van Zwemclub ABC

Zwemclub ABC. Door de sluiting van Health City dreigde Zwemclub ABC vanaf september zonder zwemwater te zitten voor de 400 kinderen die hier zwemlessen volgen. De gemeente is in gesprek gegaan met Duco Hiensch, de eigenaar van het gebouw, en is overeengekomen het zwembad in ieder geval nog vier maanden te verhuren aan Zwemclub ABC. Omdat de zwemclub hierdoor ook kan uitbreiden, is er ruimte ontstaan voor meer kinderen.

Wethouder Raat: 'We willen de heer Hiensch bedanken voor zijn medewerking en hulp, zodat op korte termijn deze kinderen hun zwemlessen kunnen voortzetten in dit bad.' Met een toekomstige nieuwe huurder maakt de gebouweigenaar afspraken om het zwemwater te behouden voor zwemlessen voor kinderen.

Wachtlijsten. Niet alleen in Amstelveen, maar in heel Nederland kampen zwembaden met een tekort aan zweminstructeurs wat zorgt voor wachtlijsten. Op dit moment is er bij zwembad De Meerkamp een wachtlijst van ongeveer 660 kinderen die willen beginnen met hun A-diploma. De wachttijd voordat een kind kan beginnen, is momenteel twaalf maanden. Om deze tijd te verkorten, bouwt de gemeente een nieuw zwembad die volgens planning in 2025 klaar is. Naast al eerder genoemde maatregelen gaat De Meerkamp ook zogeheten opstartlessen inzetten om kinderen te laten wennen aan water. Hierdoor doorlopen kinderen het ABC-traject sneller.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.