Bijgewerkt: 15 juni 2024

Zwemmen in de Bovenkerkerpolder

Nieuws -> Gemeente

Bron: VVD-Amstelveen
07-05-2008

Polderbeach, een recreatieplas in de Bovenkerkerpolder in Amstelveen komt dichterbij. Twee jaar geleden hebben oud-VVD raadslid Petra Kirch en ik aan de gemeenteraad voorgesteld om een recreatieplas onder de naam Polderbeach te ontwikkelen, met een strand waar je kunt zwemmen en surfen.

Nu wordt gekeken hoe in het zogenaamde project Amstelgroen de plas valt te realiseren binnen de randvoorwaarden van het gebied.

Waterberging

De waterplas past goed bij het open karakter van de polder en is een voorziening waar jong en oud plezier veel plezier aan zullen beleven. Aangezien de Ouderkerkerplas een recreatief succes is, is deze vaak overvol en de wegen richting strand staan op een mooie dag helemaal vast.

Bovendien kunnen we de plas gebruiken voor waterberging. Hoewel procedures altijd lang duren in Nederland kan onze Polderbeach in 2010 gerealiseerd worden zoals het er nu naar uitziet. Zo krijgt de polder een mooie toekomst.

Lees het nog een keer: VVD wil strand in polderAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.