Bijgewerkt: 30 juni 2022

iPad cursus voor ouderen

Nieuws -> Informatief

Bron: Vita welzijn en advies
09-05-2014

Uit onderzoek blijkt, dat het gebruik van computer en internet heilzaam is voor ouderen. Het maakt zelfredzamer en ondersteunt bij het langer zelfstandig wonen. Ook gevoelens van eenzaamheid verminderen en het sociale netwerk breidt zich uit.

“Fantastisch. Ik ben veel alleen. Ik vind het ideaal. Vind het fijn, dat ik nu met mijn zoon op Bali kan Skypen. Ik zie hem maar een keer per jaar en nu kun je toch goed met elkaar praten en elkaar zien.”

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2014)

Wordfeud is de online variant van het bekende bordspel Scrabble en kan gespeeld worden op Apple en Android smartphones en tablets


“Kinderen vinden het ook heerlijk, dat ik het heb. Ik vind het een uitkomst.” “Spelletje patiencen doe ik graag, heeft kleindochter er op gezet.” “Door het spelen van scrabble (Wordfeud) heb ik meer contact met de familie, doordat je ook berichtjes dan naar elkaar kan sturen.” Bovenstaande opmerkingen komen van ouderen die bij Vita welzijn en advies hebben deelgenomen aan ‘Zilveronline’.

Bent u helemaal niet vertrouwd met computers en Internet, maar misschien toch wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bang, dat u het niet kunt leren? Dan is Zilveronline iets voor u. In acht bijeenkomsten leert u vertrouwd te raken met de iPad.

De iPad blijkt een ideaal hulpmiddel voor ouderen. Makkelijk vast te houden en mee te nemen. De iPad werkt draadloos, heeft alleen een knop voor aan en uit en is gemakkelijk te bedienen door het scherm aan te raken. Zilveronline is meer dan een cursus voor de iPad. Het is de introductie van een nieuw communicatiemiddel voor ouderen. In juni en juli 2014 starten in Amstelveen weer nieuwe groepen. voor informatie hierover bel naar Vita welzijn en advies, tel. 020 – 5430430.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.