Bijgewerkt: 8 augustus 2022

(te) Gekke Kerk Festival 2013 in de Handwegkerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
11-05-2013

1 tot en met 21 juni 2013 een festival op het snijvlak van kerk en samenleving, zoeken en vinden, geloven en twijfelen, zingeving en spiritualiteit

Wat kan je allemaal doen in een lege kerk?

Het ‘(te) Gekke Kerk Festival 2013 – Goddelijk En Kleurrijk’ zet in de junimaand drie weken lang een serie vernieuwende activiteiten neer in de Handwegkerk te Amstelveen. Drie weken met concerten, inspirerende sprekers, dichters, workshops, maaltijden, meditatie, interviews, lezingen en ontmoetingen. Met het programma wil de organisatie de kerk op een heel andere manier zichtbaar maken en op eigenzinnige wijze een brug slaan tussen geloven, zingeving en samenleving.

Het festival biedt een serie activiteiten met optredens van bekende artiesten en bijdragen door lokaal talent. Muziek, beeldende kunst, poëzie en meditatieve avonden worden afgewisseld met discussie en dialoog. En tenslotte biedt een aantal inloopactiviteiten volop gelegenheid actief mee te doen.

Op twee zondagmiddagen is er muziek met een high tea. Op de maandagavonden zijn er meditatieve activiteiten. De dinsdagavonden zijn voor

te gekke kerk Amstelveen
(Bron Protestants Amstelland - 2013)

De flyer van het (te) Gekke Kerk Festival 2013 in de Handwegkerk

debat, dialoog en interviews, met inbreng van jonge, bevlogen mensen als Inger van Es – initiatiefnemer van de Vluchtkerk in Amsterdam - en Monique Samuel – als middenoosten deskundige regelmatig op tv te zien.

De woensdagavonden zijn de avonden waarop mensen zelf in beweging kunnen komen: bij een schilderworkshop of een inloop-gospelkoor. Op de vrijdagavonden staat de lokale cultuur centraal.

Twee zaterdagavonden zijn gereserveerd voor spetterende optredens van het Kraayenhof Tango Ensemble (8 juni) en de pop-jazz band Zijlstra (15 juni). Voor deze concerten zijn kaarten te bestellen via tegekkekerk@pwaz.nl .

Op 2 juni bijt acteur Peter Faber de spits af met de voorstelling: ‘IK KAN ‘T. Ik WIL ‘T. IK DOE ’T NU! Op 21 juni 2013 wordt het afgesloten met een optreden van koor Alegría en de Nacht van het Toeval, een nacht met tekst, dialoog, muziek en stilte. De kerk sluit daarna haar deuren.

Het volledige programma is te vinden op www.facebook.com/gekkekerk  of website www.tegekkekerk.nl .Het (te) gekke kerk festival is een initiatief van Protestants Amstelveen. Voor twee van de muzikale avonden wordt samengewerkt met Muziek- en Dansschool Amstelveen. Boekhandel Libris Venstra uit Amstelveen verkoopt op verschillende avonden boeken van de betrokken sprekers/auteurs.

Op 7 april 2013 is de Handwegkerk in Amstelveen definitief gesloten als gebouw voor kerkdiensten. Vervolgens was er een droom: wat kan je allemaal doen in een lege kerk? Een oproep op Facebook in februari 2013 leverde geweldige ideeën op. Op basis van die ideeën is dit festival ontstaan en in een korte tijd uitgewerkt. Adres: Handweg 117, 1185 TV AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.