Bijgewerkt: 3 december 2021

Woontextielzaak Nooy stopt - 2007

Foto's -> Gebouwen -> Winkels

Woontextielzaak Nooy stopt
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De woontextielzaak Nooy op het Hueseplein

Na 110 jaar verdwijnt woonwinkel Nooy woontextiel van Carin en Jos Nooy. De winkel aan het Hueseplein in Amstelveen is overgenomen door Hage Wooncomfort en verhuist naar de Binderij op bedrijventerrein Bovenkerk. De zaak Nooy begon in 1896 in Amsterdam en verhuisde in 1958 naar Nieuwer-Amstel (Amstelveen). Drie generaties lang heeft Nooy woontextiel bestaan. In de loop van de tijd kreeg Nooy meer concurrentie van andere woonzaken. Daarom maakte de firma plannen om de zaak uit te breiden en om te gaan verhuizen.

'Toen we dat hoorden, hebben we contact opgenomen,' zegt Anton Hage, directeur van Hage Wooncomfort. 'Wij wilden graag een vestiging hebben in Amstelveen. Toen hebben wij familie Nooy benaderd om samen te werken.'

Nooy Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De zaak Nooy gaat verdwijnen, maar eerst wordt alles verkocht


Deze samenwerking heeft geleid tot een overname. Alle voorraad op het Hueseplein zijn verkocht tegen gereduceerd tarief. Het assortiment in de nieuwe vestiging zal worden uitgebreid met vloerbedekking, bedden en gordijnen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het gebouw van Nooy Woontextiel winkel aan de Hueseplein 15 met de banner Totale leegverkoop op de ramen op 14 juli 2007


Per 29 augustus 2007 opende de nieuwe vestiging van Hage Wooncomfort aan Binderij 27, erg afgelegen, dus weinig klandizie. Hierdoor heeft men de zaak alsnog gesloten.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen

Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS